Strandfeest in Songkhla eindigt met 61 arrestaties wegens overtreding van de Covid19 maatregelen

SONGKHLA:- Een roekeloos verjaardagsfeestje op het strand in Songkhla in strijd met verschillende Covid19 beperkingen resulteerde in de arrestatie van 61 personen, waarvan de helft ook nog eens minderjarig was. Songkhla is een donkerrode zone, waar elke bijeenkomst met alcohol verboden is en niet-alcoholische bijeenkomsten zijn beperkt tot maximaal 5 personen.

De overtreding deed zich voo op Wang Nao Beach in het subdistrict Nath Thap van Songkhla,  61 mensen negerden de regels volledig en ontmoetten ze elkaar op het strand om een ​​verjaardag te vieren.  De groep bestond voornamelijk uit tieners en jonge volwassenen die werden gezien terwijl ze alcohol dronken, feesten en zich vermengden op het strand.  Van velen werd gemeld dat ze zich gezellig met alcoholisch drankje, zonder mondkapjes of op sociale afstand vermaakte toen de politie van Khuan Meed arriveerde.

Veel mensen werden op heterdaad betrapt – en ongetwijfeld zullen er nog vele meer gearresteerd gaan worden– die zich in het geheim verzamelden voor feesten en evenementen, maar deze groep leek zich geen zorgen te maken over de door hen gemaakte overtredingen Muziek schetterde uit geparkeerde auto’s in de buurt terwijl mensen feestten en openlijk dronken op het strand.

De gouverneur van Songkhla bevestigde de strandfeestevenementen en zei dat de feestbeesten niet alleen het nationale nooddecreet schonden, maar ook de regels van de bevelen van het Songkhla Provincial Comite voor besmettelijke ziekten overtraden en op beide punten vervolgd kunnen worden.  Op overtredingen van nooddecreten kunnen tot 2 jaar gevangenisstraf en boetes tot 40.000 baht worden opgelegd.

De volwassenen in de groep werden overgebracht naar de provinciale rechtbank van Na Thawi om te worden vervolgd voor hun schendingen van de Covid-19-beperkingen.  De gouverneur liet doorschemeren dat hij woedend was over het strandfeest, waardoor de hele Songkhla-gemeenschap gevaar liep en waarschuwde dat ze de maximale straffen voor hun misdaden zouden kunnen krijgen.

Degenen die minderjarig waren, zullen in plaats daarvan worden veroordeeld door de Jeugd- en familierechtbank in de provincie Songkhla.  Ze zullen worden geconfronteerd met soortgelijke aanklachten en straffen voor het overtreden van bevelen voor overdraagbare ziekten en het nooddecreet.  De 30 feestgangers die jonger zijn dan 18 jaar kunnen ook worden geconfronteerd met extra kosten voor alcoholgebruik door minderjarigen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!