Satun’s eiland Koh Lipe na 32 nieuwe gevallen onder lockdown gesteld

SATUN:- De gouverneur van deze provincie, khun Ekarat Leesen kondigde gisteravond de lockdown aan voor het eiland Koh Lipe nadat er 32 nieuwe Covid-19-infecties op het eiland waren gevonden tijdens testen met antigeen-kits.

Vóór de testcampagne had Satun 24 patiënten in zijn gemeenschapsisolatiecentrum, 7 patiënten in thuisisolatie en 11 werden behandeld in het Satun Hospital.

“Al het transport van en naar het eiland zal twee maanden worden stopgezet terwijl de provincie ziektebestrijdingsmaatregelen implementeert, geïnfecteerde patiënten behandelt en voorraden naar de bewoners van het eiland stuurt”, zo verklaarde khun Ekarat.  “Na twee maanden zullen we de situatie evalueren en overwegen om het eiland weer open te stellen voor toeristen.”

De gouverneur verbood vissers ook om twee eilanden in de buurt van Koh Lipe te bezoeken, namelijk Adang en Bulone, om het risico te verkleinen dat het virus zich naar andere eilanden verspreidt.

Koh Lipe is een klein, L-vormig eiland dat 85 kilometer uit de kust van Satun in de Andamanse Zee ligt.  Het 3 km lange eiland maakt deel uit van het Tarutao National Park en is beroemd onder Thaise en buitenlandse toeristen.  Ongeveer 60 procent van de bevolking van het eiland is al dubbel ingeënt tegen Covid-19.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!