Strand bezoekers in Hua Hin gewaarschuwd voor dodelijke kubuskwallen

HUA HIN:- De strandbezoekers in Hua Hin worden gewaarschuwd voor de potentieel dodelijke kubuskwallen die in de wateren voor de kust kunnen voorkomen.

De kustplaats Hua Hin waarschuwde deze week voor het risico voor zwemmers van kwallen, waaronder de gevaarlijke kubuskwallen.

Khun Jeerawat Prahmanee, de secretaris van de gemeente Hua Hin, zei dat zwemmers alleen mogen zwemmen in de speciale ‘veilige zones’ waar zogenaamde kwallen zijn geïnstalleerd om de kwallen buiten bereik te houden.

Khun Jeerawat zei dat tijdens het regenseizoen zware regenval, harde wind en stormachtige zeeën kunnen leiden tot een toename van het aantal kwallen die dichter bij de kust worden gebracht. Hij noemde de constructie van kwallen netten in het water naast het Laksasubha Resort in Hua Hin en bij Hua Don Beach in Khao Takiab, als een goede tijdelijke oplossing, die in goede staat bleken te zijn. Hij voegde eraan toe dat als er hevige regen is gevallen, mensen het zwemmen helemaal moeten vermijden.

Op verschillende plekken op het strand zijn waarschuwingsborden en flesjes azijn geplaatst.

In het geval dat iemand wordt gestoken door een kwal, wordt hen geadviseerd om 30 seconden azijn op de won te gieten en dan medische hulp in te roepen, zo zei Jeerawat.

De waarschuwing komt nadat een negenjarige Israëlische jongen eerder deze week stierf nadat hij was gestoken door een dooskwal tijdens het zwemmen van Koh Phangan in de provincie Surat Thani.

De waarschuwing had ook niet op een slechter moment kunnen komen voor Hua Hin en is slechts enkele dagen voor het eerste weekend van onbeperkte binnenlandse reizen uitgegeven na de versoepeling van enkele Covid19 beperkingen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Huahintoday
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand 
Bron: Huahintoday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!