De avondklok van Bangkok heeft zijn langste tijd gehad

BANGKOK:- De avondklok in donkerrode zones kan worden verkort of opgeheven, afhankelijk van de Covid19situatie, zo vertelde premier Prayut Chan-o-cha gisteren, woensdag 1 september.

Premier Prayut zei dit in antwoord op vragen van verslaggevers die tegen hem en vijf andere kabinetsministers in het parlement spraken op de tweede dag van het wantrouwendebat.

Hij zei dat het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA al enkele ziektecontroles heeft versoepeld en hij hoopte dat iedereen zich hieraan strikt zou houden. De beperkingen kunnen verder worden versoepeld naarmate de situatie verbetert, zei hij.

Wat betreft de avondklok van 21:00 uur tot 04:00 uur, die ongewijzigd bleef, zei Prayut dat deze kan worden ingekort of volledig kan worden opgeheven – afhankelijk van het aantal infecties, sterfgevallen en andere tekenen van de ernst van de situatie.

Hij vertelde te weten dat de avondklok gevolgen heeft gehad voor uitgaansgelegenheden.  Zijn advies was dat verenigingen van pubs, bars en andere eigenaren van uitgaansgelegenheden de zaak met de CCSA moesten bespreken en suggesties voor overweging zouden doen.

Prayut zei dat hij de zaak niet kon oplossen zonder advies van gezondheidswerkers. Toen hem werd gevraagd naar de aankoop van 8,5 miljoen antigeentestkits (ATK), zei hij dat dit de verantwoordelijkheid was van de Food and Drug Administration.  Door de FDA goedgekeurde medicijnen en medische hulpmiddelen zijn van goede kwaliteit en redelijk geprijsd. Hij benadrukte dat de regering de 8,5 miljoen ATK-sets gratis zal verdelen in donkerrode zones.

De premier zei dat hij nog steeds vertrouwen had in het gezondheidssysteem van het land, ondanks dat het werd gehavend door de Covid-19-pandemie.

Het zou niet eerlijk zijn als alleen besmettings- en sterftecijfers zouden worden gebruikt om de effectiviteit van het systeem te meten.  Er moet ook rekening worden gehouden met het aantal herstelde Covid-patiënten, zei Premier Prayut.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!