Straks goedkoop naar Thailand of de VS, ticketprijzen blijven erg laag!

~EEN ZUCHT GEEFT LUCHT~
(Een slaak van opluchting)

NEDERLAND:- Nu het vaccineren op stoom komt, wordt de kans steeds groter dat we later dit jaar weer op vakantie kunnen. Toch blijkt dat nog niet uit de ticketprijzen: die blijven erg laag, met name voor verre bestemmingen. Dat biedt mogelijkheden voor mensen die er altijd al van gedroomd hebben om bijvoorbeeld een rondreis in de VS of Thailand te maken, maar voor wie dat voorheen financieel niet te behappen was. Het is echter niet zonder risico.

Afgelopen voorjaar werd er door luchtvaart ook al met de tarieven gestunt voor deze winter, maar zoals iedereen weet is het door alle reisrestricties momenteel bijna onmogelijk (en volgens de regering ook ongewenst) om op vakantie te gaan. Gelukkig bieden bijna alle airlines de mogelijkheid aan om een reis gratis uit te stellen zolang er restricties gelden. Dat neemt niet weg dat het zuur is voor wie gehoopt had om nu lekker naar de zon te gaan.

Het is dan ook de grote vraag in de reisbranche: wanneer kunnen we wel weer op vakantie? Er is een groeiend aantal aanwijzingen dat in de loop van het jaar de meeste landen hun grenzen zullen heropenen. Zo is het in Nederland en de rest van de Europese Unie de bedoeling dat aan het eind van deze zomer iedereen de kans heeft gekregen om zich te laten vaccineren. En wie gevaccineerd is, kan naar steeds meer landen reizen zonder te maken te krijgen met inreisrestricties.

De Verenigde Staten houden hun grenzen voorlopig nog gesloten, maar wie bereid is te gokken dat die aan het eind van dit jaar weer open zijn, kan momenteel razend goedkoop tickets boeken voor die periode. Zo worden retourtjes van Schiphol naar bestemmingen als Los Angeles, San Francisco en Miami voor minder dan 300 euro aangeboden in de periode oktober tot en met januari. Alleen in de kerstvakantie zijn ze iets duurder, maar ook maar enkele tientjes extra.

Hieronder enkele voorbeelden:

Van Thailand is het ook nog niet zeker wanneer toeristen daar weer zonder restricties naartoe kunnen. De druk vanuit de – voor de Thaise economie zeer belangrijke – toeristische sector groeit wel om dat snel weer mogelijk te maken. Wie een gokje wil wagen, kan komende winter relatief goedkoop naar dat land toe om even aan het Nederlandse weer te ontsnappen. Zo is het met maatschappijen als SWISS en Austrian mogelijk om voor 400 euro retour van Amsterdam naar Bangkok te vliegen:

De verwachting is dat de ticketprijzen zullen stijgen zodra er uitsluitsel komt over de mogelijkheid om weer te reizen. Reizigers die dat niet willen afwachten, en bereid zijn om rekening te houden met een teleurstelling, kunnen nu goedkoop toeslaan. Of dat verstandig is, is natuurlijk een andere kwestie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in het magazine luchtvaartnieuws.nl  gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Content: Neal Luitwieler
Bron: luchtvaartindustrie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!