Legendarische Muaythai-vechter kondigt pensioen aan na 300 gevechten

~DE HANDDOEK IN DE RING WERPEN~
(Het opgeven)

PATTAYA:- Khun Yodsanklai Fairtex, de Muaythai-legende uit Thailand, stopt ermee. Hij vindt het genoeg geweest na 300 gevechten. Yodsanklai vocht tegen de grote namen uit de vechtsport, waaronder de Nederlandse topkickbokser Andy Souwer. 

Eerder kondigde Fairtex op sociale media publiekelijk zijn pensionering aan. De 35-jarige heeft eindelijk besloten de handschoenen op te hangen. Hoewel hij de afgelopen jaren in dienst was van ONE Championship, bleef Yodsanklai bijna 10 jaar ongeslagen, tot zijn laatste paar gevechten in 2019 en 2020.

Hij schreef geschiedenis toen hij de allereerste WBC Muaythai-wereldkampioen werd door de Australische legende John Wayne Parr te verslaan.  In 2018 maakte hij zijn ONE Championship-debuut en bleef hij in zijn eerste drie wedstrijden ongeslagen. Hij versloeg onder meer bekende namen als Chris Ngimbi, Luis Regis en Andy Souwer. In november 2019 verloor Yodsanklai door knock-out van de Rus Jamal Yusupov.

Echte sloper
De Thaise topvechter kreeg vervolgens een kans tegen de huidige ONE Vedergewicht Muay Thai-wereldkampioen Petchmorakot Petchyindee, in juli 2020. Yodsanklai verloor het gevecht via een meerderheidsbesluit van de jury. Dit zou zijn laatste optreden in de ring blijken te zijn, aangezien hij nu heeft aangekondigd te stoppen met vechten. 

Met 300 Muay Thai-gevechten in zijn carrière heeft hij een winstpercentage van 72%. Maar liefst 78 van zijn carrière-overwinningen kwamen via knock-out.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: 
Content: reaction vechtsport
Bron: AD.NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!