Stortregens overspoelen Zuid Thailand en veroorzaken in Noord Thailand de nodige overstromingen

THAILAND:- Door hevige regenval kwamen gisteren veel provincies in het zuiden van Thailand onder water te staan, waarbij zo’n 100 Thaise families werden getroffen.  Er waren geen berichten over slachtoffers.

Verschillende overheidsinstanties stuurde mensen naar vijf zwaar getroffen gebieden, namelijk het district Lang Suan in Chumphon, het district Nopphitam in Nakhon Si Thammarat en de districten Vibhavadi, Chaiya en Tha Chang in Surat Thani, om daar zoveel mogelijk proberen te helpen.

Hoewel het waterpeil in de meeste gebieden op het moment van schrijven aan het dalen was, heeft het Department of Disaster Prevention and Mitigation zijn hotline uit 1784 en Line-account @1784DDPM 24 uur per dag beschikbaar gesteld voor mensen die hulp nodig hebben.

Gisteren werden er ook plotselinge overstromingen gemeld bij twee watervallen in de provincie Chiang Mai in het noorden.  Het waterpeil en de stroming van de Wang Kwai- en Mae Klang-watervallen stegen omhoog door de zware stortbui.  De watervallen maken deel uit van het Doi Inthanon National Park in het Chom Thong-district.

Op sociale media zag uw nieuwsbeer een videoclip staan waarin te zien is hoe een bamboebank wordt weggevaagd in de sterke stroming van de Wang Kwai-waterval.  De bank hoorde bij een eetstalletje in de buurt.

Het hoofd van het Doi Inthanon National Park, Khun Kriangkrai Chaipiset nam de angst voor ernstige plotselinge overstromingen weg en zei dat het gebied slechts ongeveer 30 millimeter regen heeft geregistreerd, hoewel het parkmanagement wel de situatie nauwlettend in de gaten houdt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!