Nationale politie commandant bezoekt het immigratiebureau in Jomtien om het personeel te waarschuwen géén geld onder tafel aan te nemen

PATTAYA/JOMTIEN:- Een team van de nationale politie heeft vlak voor het weekend een nogal gespannen bezoek aan het immigratiekantoor van Chonburi gebracht om een ​​checklist van negen punten voor het personeel achter te laten.  

De Thaise media wist te melden dat het 8e punt van de eisen luidde: dat ze hun géén privé gesprekken méér met hun mobiele telefoon mochten voeren en dat de géén steekpenningen mochten aannemen,zoals bevolen door de luitenant-generaal die het bezoek leidde.

Dit nieuws komt terwijl Thailand zich voorbereidt op een toestroom van internationale toeristen na de introductie van de irritante Thailand Pass op 1 mei – de huidige digitale toegangspoort van Thailand voor iedereen die uit het buitenland komt.  

De luitenant-generaal legde aan het personeel uit dat de Thaise immigratie in evenwicht moest zijn met het volgen van regels om de orde te handhaven en mogelijke speelruimte te geven en toeristen te helpen.

Politie luitenant-generaal Prajuap Wongsuk voegde eraan toe dat het personeel de verlengingen van visa grondig moet controleren en het paspoorten van mensen moesten checken die een zgn. overstay hebben, alsook personen die op de opsporingslijst staan en de mensen uit Myanmar.

Het 7e bestaat eruit dat het immigratiekantoor noodplannen gereed moet hebben om de komende toestroom het hoofd te bieden.  De luitenant-generaal benadrukte dat het immigratiepersoneel voor veel toeristen de eerste keer in Thailand is, en waarschuwde dat ze hun beste beentje voor moesten zetten om de reputatie van Thailand bij de rest van de wereld te vergroten.

 De luitenent-generaal zei dat om dit te doen, immigratiepersoneel een “service-mind” (klantenservicecultuur) moet ontwikkelen.  Hij zei dat de service snel moest zijn, zodat bezoekers aan Thailand niet vastzitten in “lange gênante wachtrijen” (daarbij doelend dat sommige beambten een innige relatie met hun mobiele telefoon hebben)

De immigratiekantoren van Thailand, en niet de immigratiediensten op luchthavens, zijn berucht om hun inconsistentie, de kantoren zouden steekpenningen aannemen,nors personeel hebben en zijn over het algemeen zeer onbehulpzaam zijn. Hoewel deze uitwassen in de minderheid zijn, krijgen ze veel aandacht van gefrustreerde buitenlanders die proberen te navigeren door de soms verbijsterende immigratiewetten van Thailand.

De gouverneur van de Tourism Authority of Thailand zegt hoopvol te zijn dat volgend jaar 20 miljoen vakantiegangers naar Thailand zullen afreizen.  Eerder deze week voorspelde de Thaise premier, Prayut Chan-o-cha, ook dat Thailand volgend jaar ongeveer 20 miljoen internationale aankomsten zou verwelkomen, op voorwaarde dat Covid-19 endemisch is verklaard en er geen nieuwe bedreigingen voor het toerisme zijn.

Tot nu toe, in 2022, hebben de eerste 4 maanden minder dan 1 miljoen internationale aankomsten naar Thailand aangetrokken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Dailey News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Dailey News

2 gedachten aan “Nationale politie commandant bezoekt het immigratiebureau in Jomtien om het personeel te waarschuwen géén geld onder tafel aan te nemen”

 1. Heb inderdaad, een paar dagen geleden, nors, agresief personeel EN “boss” meegemaakt aan de “welkom” balie in Immigration Jomtien, Pattaya. Daarenboven kreeg ik onvoldoende info van een bediende, een paar maanden geleden over verlenging visa non O- retirement. Daardoor moest ik nu halsoverkop naar Belg. Ambasade in BKK. Daar super vriendelijke Liana BARTHE aan de telefoon, die me zei dat ze alsnog zou proberen de affidavit te bezorgen, net vòòr de “overstay”. Dikke mersie aan deze lieve Thaïse dame…

  1. Willy
   Weet jij of de,, Thailand pass,, nu wel of niet per 1 juni afgeschaft wordt
   Ik hoor het graag van je
   Gr rob 👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!