Storm Noru laat een spoor van overstromingen achter en sleurt verschillende noordoostelijke provincies de diepte in

ISAAN:- De tropische storm Noru trof gisteren verschillende provincies terwijl hij westwaarts door Thailand trok en veroorzaakte in veel gebieden plotselinge overstromingen. Onder de getroffen provincies waren Nakhon Ratchasima, Surin en Nakhon Nayok, dat net ten oosten van Bangkok ligt. Andere noordoostelijke provincies die tussen woensdagavond en begin donderdag door de storm werden getroffen, waren Ubon Ratchathani, Amnat Charoen, Si Sa Ket, Roi Et, Yasothon, Kalasin en Maha Sarakham. 

Het waterpeil in het Lam Takong-kanaal van Nakhon Ratchasima steeg snel na urenlange zware stortbuien. Het Maharat Nakhon Ratchasima-ziekenhuis in de noordoostelijke provincie raakte gedeeltelijk overstroomd. Soldaten werden naar het ziekenhuis gestuurd om waterpompen te installeren en een muur van zandzakken te bouwen om het te beschermen tegen overstromend water in het aangrenzende kanaal.

In Surin heeft Noru de afgelopen nacht zware regenval veroorzaakt, waardoor veel districten van deze noordoostelijke provincie ernstige overstromingen hebben veroorzaakt. Veel dorpen en woonwijken, maar ook grote gebieden met rijstvelden en plantages werden getroffen. Overstromend water uit reservoirs overstroomde veel nabijgelegen districten. 

Sommige wegen stonden onder 50-70 centimeter hoog water, en delen werden verwoest door overstromingen. Verschillende delen van Nakhon Nayok, waaronder het centrum van Muang, kwamen onder water te staan ​​als gevolg van een plotselinge overstroming vanuit het nationale park op de Khao Yai-berg. Reddingsteams moesten stand-by staan ​​voor mogelijke evacuatie van getroffen gebieden. 

Verdere overstromingen deden zich voor in de stroomgebieden van de Chi en Mun in het noordoosten, die meer dan 65.000 hectare land besloegen, ongeveer 38.000 hectare daarvan zijn rijstvelden, volgens satellietbeelden vrijgegeven door het Geo-Informatics and Space Technology Development Agency.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!