De apotheken in Thailand moeten vanaf morgen altijd een apotheker in dienst hebben

BANGKOK:- De Raad van Apotheken in Thailand heeft alle apotheken gewaarschuwd om vanaf morgen, 1 oktober ten minste één apotheker in dienst te hebben, anders zouden hun vergunningen worden ingetrokken. 

Professor Kitti Pithaknitinan, voorzitter van de raad, verklaarde dat de raad een circulaire had uitgegeven aan alle apotheken. Kitti zei dat de waarschuwing was afgegeven omdat de clementie voor apotheken om apothekers minimaal drie uur per dag stand-by te houden eind deze maand zou komen te vervallen. 

De Apotheekwet van 1967 vereiste dat alle apotheken ten minste één dienstdoende apotheker hebben. Maar in 1979 werd een wetswijziging uitgevaardigd die clementie verleende waardoor de apotheken drie uur lang één apotheker stand-by mochten hebben. Een apotheek kan werken met een geregistreerde apotheker in de winkel. Als een drogisterij geen apotheker paraat heeft terwijl deze open is, zal de apotheker die verantwoordelijk is voor de winkel zijn of haar apothekersvergunning geschorst of ingetrokken zien door de gemeente, aldus professor Kitti. 

De intrekking zal automatisch de vergunning voor de verkoop van drugs van de drogisterij annuleren, legde hij uit. De wet vereist ook dat alle apotheken te allen tijde de naamkaartjes van apothekers paraat hebben, zo beëindigde professor Kitti zijn verklaring.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!