Storm legt pasgebouwd restaurant in de provincie Buriram plat

BURRIRAM:- Een storm heeft een nieuw restaurant weggeblazen dat pas een maand geleden gebouwd was. Het restaurant kostte ongeveer 1 miljoen BaHt. de eigenaar barstte in tranen uit nadat hij zag hoe zijn bedrijf de lucht inging. 

Bij de plots opkomende storm werd er ook hagel in sommige gebieden waargenomen vooral in het district Plai Ma.  Van een restaurant is nauwelijks nog iets te zien, elke ruimte binnen is verwoest, inclusief de keuken en de personeelskamer.  Stoelen en tafels lagen verspreid over het gebied en lieten een troosteloze aangelegenheid zien.

De eigenaar, Khun Wirot Jianthng, 37 jaar oud, verklaarde zijn medewerker, Khun Praiwan het incident tegen de avond aan hem meldde. Praiwan was zich aan het voorbereiden om het restaurant te openen toen plotseling een harde wind het bedrijf langzaam teisterde.  De muren vlogen uit elkaar en hij probeerde een veilige plek te vinden om zich te verstoppen.  

Nadat de storm was bedaard, kwam Praiwan naar buiten en belde de eigenaar.  Hij dacht dat hij zou sterven omdat het een gekke storm was.  Khun Wirot verklaarde dat hij het land huurde en het restaurant bouwde.  Sinds de oprichting van het bedrijf zou hij openen en sluiten, afhankelijk van de Covid19 situatie in het gebied.  Onlangs kreeg hij goed nieuws toen de Covid-19-situatie begon te verbeteren, zodat hij zijn bedrijf weer kon openen.

Het restaurant was nu meer dan een maand open en er begonnen vaste klanten te krijgen.  Wirot begon te geloven dat zijn bedrijf misschien kon doorgaan.  Hij investeerde zijn persoonlijke geld van meer dan 1 miljoen baht in het bedrijf.  Zijn portemonnee is helemaal leeg en hij moet weer vanaf 0 beginnen.  De eigenaar stelt dat dit erger is dan de Covid19 situatie.  

Khun Ariyaporn Saram, het dorpshoofd, zei dat ze medelijden had met Wirot.  Van het restaurant is bijna niets meer over.  Ze adviseert de lokale bevolking om de weersvoorspelling in de gaten te houden en zich voor te bereiden als dat nodig is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!