Het beruchte Test & Go van Thailand kan binnenkort in de ijskast worden gezet

BANGKOK:- De regering overweegt volgende week het alom bekende Test & Go-toegangssysteem en de Thailand Pass-registratie af te schaffen, omdat het erop gericht is meer bezoekers aan te trekken om de toeristische sector te helpen.  

De minister van Toerisme en Sport, khun Phiphat Ratchakitprakarn, verklaarde dat zijn ministerie en de toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, een voorstel voor de afschaffing van het Test & Go tijdens een bijeenkomst van het CCSA op 22 april zullen presenteren.

Indien goedgekeurd, zullen de wijzigingen naar verwachting op 1 mei van kracht worden, wat betekent dat toeristen met vaccinatiepaspoorten het land kunnen binnenkomen in plaats van 3-5 dagen te moeten wachten voordat hun documenten zijn goedgekeurd, zoals vereist door het Thailand paspoort. zei.  Khun Phiphat zei dat het ministerie schat dat ten minste 10 miljoen toeristen die aankomen en 1-1,5 biljoen baht aan inkomsten uit toerisme afhangen van de reisrichtlijnen die elk land in dit stadium van de pandemie formuleert.

“Thailand is klaar om weer buitenlandse bezoekers te verwelkomen, aangezien ons volksgezondheidssysteem voldoende is uitgerust”, zei hij.  “Er zijn echter zorgen over het aantal binnenlandse sterfgevallen als gevolg van Covid-19, terwijl het dagelijkse aantal gevallen van post-Songkran-infecties ook in aanmerking zal worden genomen wanneer de regering overweegt het land verder te heropenen voor toeristen.”

Sinds november zijn de beperkingen geleidelijk versoepeld om de toeristische sector nieuw leven in te blazen.

De regering heeft de eis voor een RT-PCR-test opgeheven voor luchtreizigers die in het VK aankomen in het kader van haar Test & Go-, Sandbox- en Quarantaineprogramma’s vanaf 1 april.  Naar verwachting worden vanaf volgende maand ook RT-PCR-testen bij aankomst voor buitenlandse bezoekers vervangen door antigeentesten.

De gouverneur van het TAT, khun Yuthasak Supasorn zei dat tijdens Songkran meer dan 100.000 hotelkamers waren geboekt in het kader van het hotelsubsidieprogramma “We Travel Together” van de regering.  De vierde fase van de regeling, die gericht is op het stimuleren van binnenlandse reizen, eindigt op 31 mei en de regering zal overwegen deze te verlengen als hotelexploitanten daarmee instemmen.

In het kader van het programma betalen deelnemers slechts 60% van de normale kamerprijs, de overheid betaalt de rest.  De subsidie ​​was aanvankelijk gemaximeerd op 3.000 baht per nacht voor maximaal vijf opeenvolgende nachten in de eerste fase, maar is nu uitgebreid tot 10 nachten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content:  Olleke Bolleke in THAILAND
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Het beruchte Test & Go van Thailand kan binnenkort in de ijskast worden gezet”

 1. overweegt volgende week!!
  Dus niks is nog zeker 😭😭
  Hopelijk gaat alles op 1mei de prullenbak in.

  Ook de Thailand pass

  Dan kunnen we eindelijk boeken.

  Het blijft onzeker 😕 es

  Groeten Rob 👍 🚶 🚶

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!