Steun uitgesproken voor noordelijke uitbreidingsplannen op Suvarnabhumi Airport

SAMUT PRAKAN:- Een netwerk van operators en regelgevers van luchtvaartmaatschappijen hebben hun steun uitgesproken voor de geplande bouw van terminals aan de noordkant van Suvarnabhumi Airport, zo liet eenluchtvaartmaatschappij gisteren aan de pers weten.

De voorzitter van de Airport Consultative Committees (ACC), Khun Suwatthana Sribunrueng, zei dat alle drie de grote organisaties hun steun hebben verleend aan het North Expansion-initiatief van de Airports of Thailand (AOT).

De drie organisaties die door khun Suwatthana worden genoemd, zijn de International Air Transport Association, de Board of Airline Representatives en het Airline Operators Committee.

Khun Suwatthana, tevens Chief Executive Officer van Thai Airways, herhaalde het Mixed Concept-initiatief dat gericht is op het onderhouden van zowel binnenlandse als internationale vluchten.  Onder Mixed Concept worden parkeergarages en vliegtuigkuilen los van de bestaande passagiersterminals gebouwd.

Suwatthana beschreef de pre-Covid menigteproblemen op Suvarnabhumi Airport als bijna exploderend, aangezien de huidige capaciteit ongeveer 60-65 miljoen zou kunnen verwerken.  Als de Noord-expansie niet wordt uitgevoerd, is een groot nationaal economisch verlies zeker, zo waarschuwde hij.

Op de vraag waarom uitbreiding in het zuiden van Suvarnnabhumi Airport niet is gepland, zei hij dat de bouw meer tijd en geld zou vergen.

De ACC is opgericht in opdracht van minister van Verkeer Khun Saksiam Chidchob, op interim-basis voorgezeten door Suwatthana.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!