Nieuw olievlek gevonden in de provincie Rayong aangetroffen

RAYONG:- Er is een nieuw lek van een onderzeese oliepijpleiding voor de provincie Rayong gemeld, aangezien er een olievlek is gevonden in de zee nabij Map Ta Phut-zee, zo liet de Thaise milieuafdeling gistermiddag weten.

De directeur-generaal Atthaphol Charoenchansa citeerde Star Petroleum Plc.  door te verkondigen dat ongeveer 5.000 liter olie, een grote olievlek had veroorzaakt op ongeveer vijf kilometer van een single point mooring (SPM).

Het bedrijf zei de ware oorzaak van het lek te achterhalen nadat het een deel van de pijpleiding had aangepast.

Khun Atthaphol zei dat zijn afdeling een verzoek van Star Petroleum om in totaal 5.000 liter dispergeermiddel te gebruiken had afgewezen omdat het een hoeveelheid overschreed die als voldoende werd beschouwd.

De gouverneur van Rayong heeft een dringende vergadering van lokale overheidsinstanties bijeengeroepen om de gevolgen van het lek op te vangen.

Een verklaring van Star Petroleum Plc aan de gouverneur categoriseerde het lek als Tier 1, wat betekent dat het olielek niet groter is dan 20 ton, terwijl een schadecontroleteam op de plaats van het lek was in afwachting van assistentie van schepen en vliegtuigen van de Royal  Thaise marine.

De verklaring beschreef de kleur van de slick als zilver, maar gaf geen uitleg over het type olie of de ernst van de gelekte, of hoe gemakkelijk of anders de slick kon worden aangepakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!