Sterilisatieprogramma voor de honderden makaak-apen in Hua Hin opgestart

HUA HIN:- Er wordt momenteel koortsachtig gewerkt aan een sterilisatieprogramma dat tot doel heeft de groeiende populatie makaken in Hua Hin te beteugelen. Het programma, dat op 6 september van start ging, heeft tot doel 300 makaken te steriliseren.

De burgemeester van Hua Hin hield het toezicht op dit initiatief van loco-burgemeester khun Busaba Choksucharti en de khun Suttipong Pasurat, het hoofd van het gemeentekantoor. Het tweetal heeft onlangs de locatie rond Wat Busayabunphot geïnspecteerd, waardoor de vlotte voortzetting van dit programma, dat nu in zijn zesde jaar zit, verzekerd is.

Het project, gefinancierd met een budget van 580.000 baht, is een gezamenlijke samenwerking tussen de gemeente Hua Hin en het Area Conservation Management Office nr. 3, Phetchaburi Branch. De investering van dit boekjaar onderstreept de inzet van de stad om een ​​evenwicht te bewaren tussen lokale gemeenschappen en de natuur.

Het primaire doel van het programma is het beheersen en voorkomen van de ongecontroleerde uitbreiding van de populaties makaken en langoeren binnen lokale gemeenschappen. Naast populatiecontrole dient het programma ook als preventieve maatregel tegen mogelijke ziekten die deze dieren op mensen kunnen overbrengen.

Momenteel is ruim een ​​derde van het beoogde aantal, precies 100 makaken, gesteriliseerd. Na de procedure zorgen de functionarissen ervoor dat de makaken veilig weer in het wild worden vrijgelaten, waardoor ze hun leven kunnen voortzetten en tegelijkertijd de zorgen over een snelle bevolkingsgroei kunnen wegnemen.

Olleke Bolleke in Zuidwest-Thailand
Bron: Huahintoday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!