Steeds minder Russische toeristen zijn van plan om de kustplaats Pattaya in Oost-Thailand te bezoeken

PATTAYA:- Of u het nu leuk vindt of niet, het aantal Russische toeristen in deze kustplaats is sterk gedaald.  In februari, maart en april kwamen er ongeveer 6.000 Russen naar Pattaya, de meesten via het naburige vliegveld U-Tapao bij Rayong. De provinciale luchthaven wordt echter niet meer rechtstreeks bediend vanuit Moskou of provinciesteden als Vladivostok en Yekaterinburg, wat een serieuze klap heeft toegebracht aan de eens zo bloeiende vakantiemarkt in en rond Siberië.

Het aantal Russische vluchten naar Pattaya is inmiddels met zeker 80 procent gedaald. Hoewel er vroeger dagelijkse vluchten waren van Moskou naar Bangkok, komen de meeste Russen die nu in Pattaya aankomen aan via Dubai, dat dagelijks naar U-tapao vliegt. 

Er wordt ook aangenomen dat sommige Russen in Thailand gestrand zijn en niet naar naar de toendra’s kunnen terugkeren en moeten hun datsja’s laten voor wat het is. De langdurige verblijvende Russen, van wie sommigen dienstplicht-ontduikers zijn, daarnaast is menige Russische familie gedoemd te worstelen met hun creditcard en Swift-betalingen vanwege internationale sancties.

De Centrale Bank van Thailand is aangespoord om het online betalingssysteem Mir, dat veel wordt gebruikt in Rusland, toe te staan ​​en het gebruik van cryptocurrencies aan te moedigen. In het naburige Cambodja verwerken bijvoorbeeld veel bedrijven cryptocurrency-transacties tegen een premie van 3 tot 5 procent. 

De immigratieautoriteiten van Thailand worden er ook op aangedrongen om Russen toe te staan ​​hun visum aan een landgrens te verlengen voor meer dan twee bezoeken per jaar. Ondertussen vragen rijke Russische emigranten visa voor een verblijf van langere duur aan om in Thailand te blijven, met name de elite optie voor 5-20 jaar.

De autoriteiten van U-Tapao Airport hebben ook de dagelijkse vluchtschema’s van en naar Chinese steden ingekort, blijkbaar als gevolg van de dalende vraag op de Xian-vakantiemarkt en elders. De genoemde redenen zijn de hoge brandstofkosten, die de prijs van vliegtickets hebben opgedreven, en vertragingen bij de afgifte van nieuwe en vervangende paspoorten door de bureaucratie van Peking. 

Hoewel enkele hoteliers in Pattaya melden er een waarschijnlijke toename van het aantal Chinese reizen in het laatste kwartaal van het jaar te bespeuren is.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!