Het nieuwe Pattaya gaat voor de bezoekers en inwoner meer kwaliteit van leven krijgen!

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Om de sleutelpositie van Pattaya als centrum voor conferentie- en kwaliteitstoerisme in de opkomende “Eastern Economic Corridor” (EEC) te versterken, heeft de burgemeester van deze kustplaats, Khun  Sonthaya Khunpluem tijdens een bijeenkomst aan alle hoge ambtenaren van relevante autoriteiten en belanghebbenden verschillende EEG-projecten gepresenteerd.  

Het speciale ontwikkelingsplan in de drie EEG-provincies Chachoengsao, Chonburi en Rayong streeft naar een nauwe samenwerking tussen de staat en de economie om de levenskwaliteit van de inwoners en bezoekers van Pattaya op lange termijn te verbeteren.  

De geplande projecten omvatten de bouw van een parkeergarage van vijf verdiepingen op het gebied van het openbare park Lan Pho in Naklua voor bezoekers van de vismarkt, die momenteel moeite hebben om een ​​parkeerplaats te vinden, vooral in het weekend en in vakantieperiodes. 

Ook het marktgebied zelf zal ingrijpend worden opgewaardeerd.  Met de focus op souvenirs en lokale producten wordt het inkomen van de bevolking in Naklua duurzaam vergroot en de oude vissersgemeenschap ontwikkeld tot een belangrijke attractie in Pattaya.  

Andere geplande projecten zijn het upgraden van alle stranden in Pattaya en Jomtien.  Er komen onder meer meer groen- en actiegebieden en er komen moderne sanitair- en toevoersystemen.  

“Neo Pattaya”, de projectnaam voor de herinrichting van de stad, moet niet alleen een betere plek worden voor toeristen, maar ook voor de mensen die in de stad wonen en werken.  Naast het oude centrum van Naklua en de stranden zijn er ook uitgebreide infrastructuurmaatregelen gepland in Walking Street, in de haven van Bali Hai, op Khao Thap Phraya en op Koh Larn. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Div. Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!