In Thailand is bruinkool gestookte elektriciteitscentrale nog steeds aan de kook om elektriciteitskosten te verlagen

LAMPANG:-De Nationale Raad voor Energiebeleid, het NEPC heeft  het plan om de bruinkoolcentrale van Mae Moh 8-11 in Lampang af te schaffen uitgesteld tot 31 december 2025, dit in een poging de elektriciteitskosten te verlagen te midden van stijgende prijs van vloeibaar aardgas, (afgekort LNG genoemd).

De Minister van Energie, Khun Supattanapong Punmeechaow zei verklaarde dat de wereldwijde LNG-prijs is gestegen als gevolg van de sancties van veel landen tegen Rusland voor de invasie van Oekraïne.

Hij vertelde dat de stijgende LNG-prijs ook de elektriciteitsrekening opdreef, wat een impact had op de economie en het leven van mensen.

Daarom is Thailand nog steeds afhankelijk van LNG om elektriciteit te produceren, voegde hij eraan toe.

Afgezien van het verlagen van de elektriciteitskosten te midden van de stijgende LNG-prijs, zei hij dat deze stap ook hielp om de elektriciteitsrekeningen voor gebruikers te verlagen en de impact van de daling van de LNG-productie in het Erawan-gasveld in de Golf van Thailand tijdens de overdracht van de concessie voor aardgasbronnen te verzachten.

Hij zei dat deze beslissing géén invloed zal hebben op het plan van het land om de uitstoot van kooldioxide binnen 2030 te verminderen. Hij voegde eraan toe dat deze stap ook in overeenstemming is met de Environmental Health Impact Assessment.

Het NEPC heeft de Elektriciteitsgenererende autoriteit van Thailand en de Energieregelgevende commissie aangesteld om aan deze kwestie te werken, zei hij.

Hij zei dat de NEPC ook de aankoop heeft goedgekeurd van 100 megawatt elektriciteit van afvalgeneratoren in de vorm van een feed-in tarief (FiT) tegen 6,08 baht per eenheid (exclusief FiT Premium) van zeer kleine stroomproducenten.

Hij voegde eraan toe dat deze beslissing in lijn is met het Power Development Plan van 2018 en 2037. De elektriciteitsproducenten moeten in 2026 elektriciteit leveren, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!