Starbucks start met verkoop van alcoholische dranken in Thailand

~AAN DE PIMPEL ZIJN~
(Sterke drank drinken)

BANGKOK:- De Amerikaanse koffiegigant Starbucks heeft in het winkelcentrum Iconsiam in Bangkok zijn eerste filliaal in Thailand geopend waar ook alcoholische dranken op het menu staan.

Nednapa Srisamai, algemeen directeur van Starbucks Coffee Thailand, zei dat het Starbucks Reserve Chao Phraya Riverfront bij Iconsiam op vrijdag opengaat, met een oppervlakte van 1260 vierkante meter met 350 zitplaatsen, waarvan 80 buiten.

Het nieuwe filliaal biedt niet alleen de kenmerkende menu’s maar ook een bar waar voor het eerst in Starbucks Thailand alcoholische dranken worden geschonken. Thailand is het vijfde land waar Starbucks een menu met alcoholische dranken lanceerde, na de VS, China, Japan en Taiwan.

“Al 22 jaar brengt Starbucks het koffievakmanschap naar een hoger niveau en biedt unieke ervaringen aan klanten in Thailand. Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal met de introductie van een nieuwe winkel, gebaseert op ons koffie-erfgoed en tegelijkertijd de rijke en diverse cultuur van Thailand omarmt”, aldus Sara Trilling, president van Starbucks Asia-Pacific.

Het menu met alcoholische dranken is echter pas beschikbaar nadat het bedrijf goedkeuring van de overheid heeft verkregen.

Starbucks Reserve Chao Phraya Riverfront at Iconsiam is ook de eerste Starbucks-outlet in het land die de Muan Jai-blend serveert, een gedurfde koffie uit Noord-Thailand. De winkel heeft een Tea-vana-bar voor klanten die op zoek zijn naar een vernieuwde thee-ervaring.

De nieuwe opzet van Starbucks is erop gericht klanten te verwennen met alternatieve drankopties.

De nieuwe bar is de 12e Reserve Bar van Starbucks en het 417e filliaal in Thailand, waarmee de toewijding van het bedrijf om de groei in een van de meest dynamische markten van Zuidoost-Azië te versnellen, duidelijk wordt bevestigd.

“Deze opening van ons grootste Starbucks-reservaat toont het vertrouwen van ons moederbedrijf in het potentieel van Starbucks in Thailand en Azië-Pacific, waardoor we onze vestigingen hier kunnen blijven laten groeien,” zei mevrouw Srisamai.

Mevrouw Srisamai zei dat het bedrijf geraakt was door de pandemie, net als andere bedrijven. Vorig jaar was er echter sprake van een bevredigend herstel van de markt, zei ze.

Bovendien zei ze dat de markttrend voor de koffieactiviteiten in Thailand nog steeds rooskleurig is en een enorm groeipotentieel biedt. Dit was duidelijk gezien het constant groeiende aantal coffeeshops in het hele land.

De koffiemarkt in Thailand wordt nu geschat op 60 miljard baht. Ongeveer 33 miljard baht van dit bedrag wordt gegenereerd door koffie voor consumptie in huis. De belangrijkste spelers onder de coffeeshopketens in Thailand zijn Amazon, Starbucks, Doi Chang, Coffee World, True Coffee en All Cafe.

Mevrouw Srisamai zei dat Starbucks van plan is om dit jaar 20-30 nieuwe fillialen in Thailand te openen, wat het totaal op ongeveer 434-444 fillialen zou brengen. Het bedrijf is ook van plan 10 drive-thru-fillialen te openen, naast de 36 drive-thru-fillialen die het bedrijf vorig jaar exploiteerde. Het aantal cashless-fillialen zou tegen het einde van het jaar toenemen tot 50, tegen 17 vorig jaar.

Het investeringsbudget is niet bekendgemaakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Chiangmai One
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Chiangmai One

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!