4 taxichauffeurs in Bangkok bekeurd voor te veel in rekening brengen en weigeren van passagiers 

BANGKOK:- De toeristenpolitie heeft vier taxichauffeurs in Bangkok nadat ze hadden ontdekt dat ze passagiers weigerde en te hoge tarieven in rekening brachten zonder het metersysteem te gebruiken.

Niet alleen Thaise passagiers worden geweigerd door taxichauffeurs in Bangkok, ook toeristen worden met hetzelfde probleem geconfronteerd.  Ook zij worden opgelicht en geweigerd door chauffeurs.

De woordvoerder van het Thaise toeristenpolitiebureau, khun Apichart Suriboonya liet weten dat in de afgelopen dagen een aantal buitenlandse toeristen via de 1155 hotline hadden geklaagd dat de taxichauffeurs op toeristische plekken hadden geweigerd, vooral tijdens hevige regen.

 Khun Apichart zei dat hun acties het goede imago van de Thaise toeristenindustrie teniet deden.  Het weigeren van passagiers wordt als onprofessioneel beschouwd en heeft gevolgen voor de Thaise toeristenindustrie.

Apichart waarschuwde taxichauffeurs om in de toekomst voorzichtig te zijn, omdat de afdeling Landtransport de kwestie serieus neemt en chauffeurs met een slechte staat van dienst zal gaan vervolgen.

 Na klachten van buitenlandse passagiers zijn officieren begonnen met het vervolgen van taxichauffeurs om een ​​voorbeeld te stellen voor de rest.

 Apichart maakte gisteren bekend dat vier taxichauffeurs zijn gearresteerd en bekeurd.

 Volgens artikel 57 van de Voertuigwet zal elke bestuurder van het openbaar vervoer die weigert passagiers te bedienen zonder een redelijke reden, een boete van maximaal 2.000 baht krijgen.

Bestuurders van het openbaar vervoer die te dure tarieven rekenen en het metersysteem niet gebruiken, riskeren een boete van 500 baht volgens artikel 96 van de Wet op het landvervoer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: สำนักงานตำรวจแห่งชาติ  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Matichon.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!