Stadspolitie Bangkok zet zich vandaag schrap voor nieuwe ongeregeldheden

BANGKOK:- In totaal zet de stadspolitie van Bangkok vandaag 2.250 manschappen om de anti-regeringsprotesten van vandaag in de hoofdstad in veilige banen te leiden met plannen indien nodig om kabinetsleden uit het parlement te evacueren.

Drie protestgroepen, te weten, de Ratsadorn Taliban, Ramkhamhaeng voor Democratie en Thalugaz groep, komen vandaag op verschillende punten in de stad samen, wat samenvalt met de tweede dag van het wantrouwendebat tegen de regering.

De Ratsadorn Taliban demonstranten komen om 14.00 uur samen op het kruispunt Lat Phrao, de Ramkhamhaeng groep om 15:00 uur voor monument van Democratie en de Thalugas groep op het kruispunt Din Daeng, een locatie waar ze volgens het Metropolitan Police Bureau (MPB) routinematig met de oproerpolitie aan het matten waren.

De plv. commissaris van het MPB, generaal Piya Tawichai herhaalde gisteren ten vele malen zijn waarschuwing dat de demonstranten strafrechtelijk kunnen worden bestraft op grond van het nooddecreet en de wet op de bestrijding van besmettelijke ziekten die nu in Bangkok wordt toegepast.

De protestgroepen die van plan zijn zich buiten het parlement te verzamelen, zouden nauwlettend in de gaten worden gehouden.  Als ze inbreuk maken op staatseigendommen, zou de politie tegenmaatregelen nemen om ze met traangas, waterkanonnen en rubberen kogels als laatste redmiddel te bedwingen.

De MPB zei ook dat als de demonstranten de politiewaarschuwingen negeren en de ingangen van het parlement blokkeren, er een plan is bedacht om wetgevers te evacueren via ontsnappingsroutes, zo verklapte generaal Piya.

Gesignaleerde kerndemonstranten die gezocht worden aan de hand van  arrestatiebevelen wegens protestgerelateerde aanklachten, zouden ter plaatse worden gearresteerd.  

Vorige maand werden 644 demonstranten aangeklaagd, van wie er 374 werden aangehouden.

Gisteren informeerde de Thalugas-groep demonstranten via haar fanpagina om een ​​pauze te nemen van de rally van gisteren, zodat ze hun aandacht konden richten op het wantrouwendebat.

Ondertussen zei premier Prayut Chan-o-cha dat de autoriteiten controleren wie het land heeft verstoord.  Hij zou verwijzen naar alle elementen achter de protesten.

“We moeten bekijken wie de steun heeft verleend [die tot het geweld heeft geleid]”, zei hij, voordat hij de beweringen ontkende dat er met scherp werd geschoten op demonstranten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nutthawat Wicheanbut 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!