Het voor de kust van Pattaya gelegen Koh Larn, ontvangt vandaag weer bezoekers maar onder restricties 

CHONBURI:- Het populaire toeristeneiland Koh Larn is klaar om vandaag weer bezoekers te ontvangen nadat administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, de reisbeperkingen vanaf vandaag heeft versoepeld, zo maakte een woordvoerder van de eilandgemeenschap bekend.

Khun Booncherd Boonying, voorzitter van de Koh Lan-gemeenschap, zei dat ongeveer 70% van de inwoners van het eiland was ingeënt tegen Covid-19.

In het beginstadium van de opening zouden stranden gesloten blijven en zonder ligstoeldiensten.  Alle resorts, logiesfaciliteiten en andere toeristische plekken zijn voor bezoekers geopend.

Wel worden de gezondheidsveiligheidsmaatregelen strikt worden toegepast – inclusief het gebruik van handdesinfecterende gel, mondkapjes en sociale afstand – voor touroperators en toeristen, die temperatuurcontroles zouden krijgen bij alle aanlegsteigers en andere plaatsen, zei hij.

“Thaise en buitenlandse toeristen zijn welkom, maar het verbod op migrerende werknemers blijft bestaan”, zo verklaarde khun Booncherd.

De passagiersboten tussen Koh Lan en Pattaya zouden drie keer per dag varen;  in de ochtend, middag en avond.

Als de situatie verbetert en er meer toeristen komen, zouden er meer boten weer in de vaart worden genomen, zei hij, maar zei niet wanneer de algemene opening daadwerkelijk zou beginnen.

 In een gerelateerde ontwikkeling meldde Chon Buri gisteren een nieuwe daling van het aantal coronavirusinfecties, met 745 nieuwe gevallen en vier doden. Er waren 1.196 mensen ontslagen uit ziekenhuizen na behandeling voor de ziekte, veel meer dan de nieuwe gevallen.  Het aantal besmettingen in de provincie lag sinds 31 juli boven de 1.000 per dag, voordat het op 23 augustus daalde tot 953.

Het aantal dagelijkse infecties steeg echter tot 1.064 gevallen op 27 augustus voordat ze de volgende dag onder de 1.000 daalden.  Van 28 augustus tot 30 augustus meldde de provincie dagelijks 972, 762 en 747 besmettingen, aldus het provinciale volksgezondheidsbureau op zijn Facebook-pagina.

De nieuwe besmettingen brachten het provinciaal totaal op 62.427.  Hiervan zijn er al 46.128 hersteld.  In totaal lagen nog 15.911 patiënten in ziekenhuizen.

De vier doden brachten het totaal op 388, zei het provinciale volksgezondheidsbureau gisteren.

Van de 745 nieuwe gevallen waren er 192 besmet met het virus van familieleden, 155 van collega’s, zeven van naasten en vijf waren op feestjes geweest.

Dertig gevallen werden gekoppeld aan vier clusters: Vandapac Co in het district Muang (8), Kasem Plastic Industry Co in het district Phanat Nikhom (11), Hansol Technics (Thailand) Co in het district Ban Bung (6) en Panjawattana Plastic (Thailand) Plc  in Si Racha (5).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ManagerOnline
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: ManagerOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!