Nieuw in Thailand ontwikkeld antiviraal mondwater doodt het Corona virus

BANGKOK:- Thaise wetenschappers van de Faculteit der Tandheelkunde en de Faculteit Tropische Geneeskunde van Mahidol Universiteit hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van een mondwater op basis van waterstofperoxide, dat het coronavirus in het speeksel van een besmette persoon doodt en zo ook de verspreiding van het Delta-virus vermindert.  

Op een gisteren gehouden  persconferentie zei de directeur van de Mahidol University Dental Clinic,  Dr. Surakit Wisutthiwatthanakorn dat het preparaat geen irritatie van de mondholte of tandverkleuring veroorzaakt.  Om virussen te doden, bevat het een onschadelijke hoeveelheid waterstofperoxide en andere goed verdragen ingrediënten.  

Volgens Dr.  Surakit iw aangetoond dat het mondwater meer dan 99,9 procent van de coronavirussen in speeksel kan doden.  Als een patiënt bijvoorbeeld 100.000 viruseenheden in zijn speeksel had, waren er nog slechts 41 viruseenheden in leven nadat de orofarynx gedurende één minuut met het preparaat was gespoeld, zo vertelde Dr.  Surakiet. 

Hij voegde eraan toe dat het nieuwe mondwater ook met succes gemuteerde varianten van het virus doodt.  Omdat tijdens het spoelen ook de vetlaag van het virus wordt vernietigd, kan het zich niet meer vermenigvuldigen.  Mahidol University wil met de nieuw ontwikkelde voorbereiding vooral veldhospitalen in gevangenissen en in militaire kampen bevoorraden, aangezien de kans op besmetting in de faciliteiten groot is voor zowel patiënten als medisch personeel. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NBT World 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NBT World

Eén gedachte over “Nieuw in Thailand ontwikkeld antiviraal mondwater doodt het Corona virus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!