Staatsloterij Thailand verkoopt 1,7 miljoen loten op de eerste dag van de digitale verkoop

BANGKOK:- Gisteren werden op de eerste dag van de digitale verkoop ongeveer 1,7 miljoen loten gekocht, in de laatste poging van de regering om prijsopdrijving te bestrijden die de loterij al jaren een doorn in het oog is.

In totaal zijn 5,27 miljoen tickets online beschikbaar gesteld via de Pao Tang-applicatie.

Het digitale ticketverkoopplatform ging donderdag om 06.00 uur open en tegen 19.00 uur waren 1,7 miljoen loten verkocht aan ongeveer 429.000 mensen, zo verklaarde khun Lavaron Sangsnit, voorzitter van het bestuur.

Hij verwacht een digitale verkoop van maximaal 2 miljoen tickets per dag, aangezien de openingstijden van het platform tot 23.00 uur duren.

Het Loterijkantoor van de overheid, het GLO genoemd, lanceerde het digitale platform om het probleem van te hoge prijzen aan te pakken.  Tickets verkocht via Pao Tang zijn geprijsd op 80 baht, zonder limiet op het aantal dat kan worden gekocht.

Verkopers met quota kunnen hun tickets op het platform verkopen, terwijl de GLO hun echte tickets behoudt.

“De tickets verdwijnen zodra ze zijn gekocht, terwijl kopers een ontvangstbewijs ontvangen in de vorm van een elektronische factuur of sms”, legt Lavaron uit.  “Het platform heeft als doel de verkoopkanalen voor tussenverkopers te stimuleren en de ticketprijs op maximaal 80 baht te houden.”

De GLO waarschuwde de tussenverkopers die betrapt worden op het verkopen van tickets op andere online platforms hun quota onmiddellijk zullen verliezen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Staatsloterij Thailand verkoopt 1,7 miljoen loten op de eerste dag van de digitale verkoop”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!