De gezondheidsdienst van Thailand houdt het hart vast inzake gevallen van apenpokken tijdens Gay Pride volgende week in Bangkok

BANGKOK:- De Thaise gezondheidsdienst, het DCD sprak zijn bezorgdheid uit dat de eerste gevallen van apenpokken in Thailand volgende week zouden kunnen opduiken wanneer veel buitenlandse LGBT-leden de Pride-parade in Bangkok bijwonen.

De zorgen werden geuit door Dr. Jakkarat Pitthayawonganon, directeur van de afdeling epidemiologie van de DCD.

De Gay Pride-parade staat gepland voor 5 juni om seksuele diversiteit te vieren en kwesties als het homohuwelijk, sociale rechtvaardigheid en genderongelijkheid aan de orde te stellen.

De processie begint om 16.00 uur bij de Maha Uma Devi-tempel, of Wat Khaek, op Pan Road en eindigt bij Silom Road.

Dokter Jakkarat zei dat er tot nu toe geen vermoedelijke en bevestigde gevallen van apenpokken zijn ontdekt in Thailand, maar tijdens de week wanneer er de Gay Pride in Bangkok georganiseerd worden,zouden er gevallen van apenpokken kunnen opduiken”, zo zei Jakkarat.

Hij legde uit dat het evenement veel deelnemers uit het buitenland zou trekken, dus mogelijk zijn er ook besmette mensen bij.

Hij gaf het advies dat Thailand nauwlettend toezicht moet houden op aankomsten op directe vluchten vanuit de landen waar de gevallen zijn gevonden, zoals Centraal-Afrikaanse landen, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Spanje en Canada.  Hij voegde eraan toe dat de gezondheidsfunctionarissen ook zouden kijken naar aankomsten uit Duitsland.

Dr. Jakkarat zei dat de organisatoren van het evenement geen contact hebben opgenomen met het ministerie van Volksgezondheid om samenwerking te zoeken met betrekking tot observatiemaatregelen tijdens het evenement.

Maar het ministerie van Volksgezondheid zal nauwlettend toezien op patiënten die artsen in ziekenhuizen in Bangkok kunnen zien voor mogelijke gevallen van apenpokken, voegde Jakkarat eraan toe.

Hij verklaarde DUIDELIJK dat Monkeypox géén seksueel overdraagbare aandoening (SOA) is, maar het ministerie zoekt samenwerking met het netwerk van instanties die voor SOA’s zorgen, omdat Monkeypox kan worden overgedragen via intiem contact met geïnfecteerde personen, er vertelde dat de soa-klinieken is gevraagd om het ministerie te waarschuwen als ze een verdacht geval ontdekten.

Jakkarat zei dat als deelnemers aan de parade universele preventiemaatregelen toepassen, het moeilijk voor hen zou zijn om besmet te raken omdat de ziekte alleen via nauw contact wordt overgedragen.

Jakkarat zei dat de ziekte een incubatietijd heeft van 5 tot 21 dagen, dus mensen die in nauw contact staan ​​met personen waarvan wordt vermoed dat ze het virus hebben, moeten zichzelf gedurende ten minste drie weken in de gaten houden.

“Na de Pride-parade moeten de deelnemers, zelfs als ze geen blaren hebben, universele preventiemaatregelen nemen en zoveel mogelijk uit de buurt van de anderen blijven”, zei Jakkarat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!