Premier van Thailand dwingt strikte Covid19 maatregelen af voor het nieuwe schooljaar

BANGKOK:- Het ministerie van Onderwijs heeft de opdracht gekregen ervoor te zorgen dat alle Covid19 veiligheidsmaatregelen van kracht zijn wanneer de scholen op 17 mei heropenen, zo liet de regeringswoordvoerder in zijn verklaring weten.

De Woordvoerder, Khun  Thanakorn Wangboonkongchana zei dat premier Prayut Chan-o-cha, in zijn hoedanigheid van voorzitter van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, het ministerie heeft opgedragen ervoor te zorgen dat scholen de volgende maatregelen nemen:

• Evalueer regelmatig de situatie onder Thai Stop Covid Plus en geef updates via het online systeem van het Ministerie van Onderwijs.
• Zorg ervoor dat alle studentenactiviteiten in kleine groepen worden gedaan.
• Zorg ervoor dat schoollunches worden bereid en geserveerd onder strikte hygiënische maatregelen.
• Zorg ervoor dat de schoolomgeving hygiënisch is.
• Zorg ervoor dat scholen isolatie-opties kunnen bieden in geval van uitbraken.
• Zorg ervoor dat leerlingen in veilige voertuigen van en naar school reizen.
• Docenten en leerlingen hebben een speciale pas bij zich waaruit blijkt dat ze volledig zijn ingeënt tegen Covid.

De woordvoerder verklaarde verder dat Premier Prayut het ministerie ook de opdracht heeft gegeven om een ​​”breng studenten terug naar school”-project te lanceren door uit te zoeken hoeveel er zijn afgehaakt.  Het doel van het onderzoek is om erachter te komen waarom kinderen van school zijn gegaan en wat er kan worden gedaan om weer in de schoolbanken te brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!