SPRC verdeelt zorgpakketten onder vissers in Rayong om olielekkages goed te maken

RAYONG:- Star Petroleum Refining Pcl, het SPRC heeft gisteren 500 zorgpakketten aan vissers in Rayong uitgedeeld, die eind vorige maand werden getroffen door het olielek.  Dit was onderdeel van haar inspanningen om de getroffen lokale gemeenschappen te compenseren.

De onderwaterpijpleiding van het SPRC, gelegen op ongeveer 20 km ten zuidoosten van Map Ta Phut Industrial Port, raakte op 25 januari lek waarbij zo’n 160.000 liter ruwe olie in zee terechtkwam.

Op 29 januari werd het Mae Ram Phueng-strand in Rayong uitgeroepen tot rampgebied nadat de oliesmurrie aanspoelde.  Satellietbeelden toonden aan dat de slick zich over 47 vierkante kilometer van de Golf van Thailand had verspreid.

Sinds het incident hebben SPRC en relevante instanties, en de lokale bevolking van Rayong zich een slag in de rondte gewerkt om de olieresten met behulp van absorberende vellen en chemische dispenseer-middelen op te ruimen.

In een aankondiging van gisteren zei SPRC dat het naast het uitdelen van zorgpakketten ook een team heeft gestuurd om de voortgang bij het elimineren van de olievlek te bestuderen en uit te zoeken welke problemen lokale gemeenschappen kunnen hebben.

“Het bedrijf heeft contact opgenomen met de autoriteiten van Rayong om een ​​klachtencentrum op te zetten in het Ban Sabai Sabai Resort.  Het centrum is dagelijks geopend van 9.00 tot 15.30 uur.  Mensen kunnen ook klachten indienen via de hotline van 1567”, aldus de aankondiging.

Tot nu toe heeft het bedrijf 10 boten gebruikt om de giek rond de olievlek te plaatsen om te voorkomen dat deze naar de kustlijn drijft en heeft het enkele drones en een helikopter ingezet om de beweging van de slick in realtime te volgen, zodat we de richting van de giek dienovereenkomstig kunnen aanpassen,  ‘, voegde de aankondiging eraan toe.  “Meer dan 350 SPRC-medewerkers en vrijwilligers patrouilleren dagelijks op de stranden om afval op te halen en apparatuur te verwijderen die bij de opruimactie is gebruikt.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!