Chinese Minister van buitenlandse zaken ontving de Thaise prinses Sirindhorn in Peking

PEKING:- De Chinese staatsraad en minister van Buitenlandse Zaken, Mr. Wang Yi hebben gisteren een ontmoeting gehad met de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn in het Diaoyutai State Guesthouse in Peking.

Minister Wang heette prinses Sirindhorn hartelijk welkom voor het bijwonen van de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Peking 2022, en zegt dat China de consequente naleving van een vriendelijk beleid door de Thaise koninklijke familie zeer op prijs stelt en bereid is om met Thailand samen te werken teneinde om de betrekkingen tussen China en Thailand te verbeteren en te verdiepen.

Prinses Sirindhorn sprak haar dankbaarheid uit voor China’s krachtige steun voor de strijd van Thailand tegen Covid19 virus en sprak lovend over de uitwisselingen en samenwerking tussen Thailand en China op verschillende gebieden.

Prinses Sirindhorn zei dat ze China bijna 50 keer had bezocht en vertelde minister Wang over haar plan om in Thailand boeken te publiceren over de geschiedenis en prestaties van de Communistische Partij van China (CPC) en om meer plaatsen in China te bezoeken.

“In het licht van de pandemie hebben China en Thailand de handen ineen geslagen om de moeilijkheden te overwinnen”, zo oreerde minister Wang, erop wijzend dat China het eerste land was dat vaccins aan Thailand leverde en ook de grootste bron van vaccins voor Thailand is.

Hij zei dat China zich inzet om van vaccins een mondiaal publiek goed te maken en al meer dan 2,1 miljard doses heeft verstrekt aan andere landen, met name ontwikkelingslanden.  “Een op de twee doses van de vaccins die momenteel wereldwijd worden gebruikt, komt uit China”, voegde hij eraan toe.

China zal Thailand blijven steunen in overeenstemming met zijn behoeften totdat de pandemie is verslagen, zei Wang.

Minister Wang waardeerde het voornemen van de prinses om boeken over de CPC en de nieuwe ontwikkelingsresultaten van China samen te stellen en te publiceren.

De twee partijen kwamen overeen om door te gaan met het versterken van de praktische samenwerking op het gebied van onderwijs en cultuur, uitwisseling van jongeren, traditionele geneeskunde, wetenschappelijke en technologische innovatie en andere gebieden, waardoor de bilaterale betrekkingen voortdurend een impuls krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in China
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!