In de afgelopen week hebben zich meer dan 60.000 reizigers aangemeld voor Thailand Pass 

BANGKOK:- Meer dan 60.000 mensen hebben zich geregistreerd voor Thailand Pass om het land binnen te komen onder het “Test & Go” -schema sinds de registraties dinsdag heropend zijn.

“Dit suggereert dat de vraag naar Thailand nog steeds hoog is, ondanks het feit dat de criteria van het Test & Go-schema worden aangepast aan de veranderende situatie”, zo vertelde gouverneur Yuthasak Supasorn van de TAT.

“Het aantal mensen dat deze maand Thailand daadwerkelijk binnenkomt, is echter waarschijnlijk 20 tot 30 procent van de Thailand Pass-registranten, aangezien ze tot 60 dagen na goedkeuring hebben om het land binnen te komen.”

De Test & Go-regeling werd eind december opgeschort om de verspreiding van Omicron in te dammen en werd deze maand na enkele aanpassingen heropend.

Volgens het nieuwe Test & Go-schema moeten reizigers op hun eerste en vijfde dag in Thailand accommodatie en RT-PCR-tests boeken en betalen.  Voorheen hoefden reizigers die onder Test & Go arriveerden slechts één nacht in het hotel door te brengen en te betalen voor één RT-PCR-test.

De Buitenlandse bezoekers moeten wel een verzekering hebben met een dekking van minimaal US $ 50.000.  Als de verzekering de kosten van isolatie niet dekt nadat de reiziger is besmet of een hoog besmettingsrisico loopt, dan moet de reiziger de kosten van isolatie zelf betalen.

Khun Yuthasak voegde eraan toe dat het hoogste aantal Thailand Pass-registraties afkomstig was uit Rusland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.  

“We zien wel minder reizigers uit Aziatische landen, omdat veel van deze landen nog steeds verplichte quarantaineregels hanteren voor terugkeerders uit landen waar een voortdurende uitbraak van de Omicron-variant is, waaronder Thailand”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!