Spectaculaire Loy Krathong-viering bij het meer Impact Muang Thong Thani in Nonthaburi.

NONTHABURI:- Op 7 en 8 november wordt er een sprankelend Loy Krathong-extravaganza gehouden bij het meer van Impact Muang Thong Thani in Nonthaburi.

De woordvoerder van de organisatie, Khun Jintana Pongphakdee, maakte bekend dat er een speciale pier zal worden opgezet waar mensen hun krathongs kunnen loslaten, die vervolgens naar de 8 meter hoge gele eend in het midden van het meer zullen drijven.

Ook is er een concert gepland, openluchtfilms en meer dan 30 kraampjes met souvenirs en streetfood.

Khun Jintana zei dat er ook een gebied is gereserveerd voor studenten om hun kunstwerken vrijelijk tentoon te stellen en te verkopen.  Ze voegde eraan toe dat meer dan 1.300 praalwagens gemaakt van brood, bloemen, maïskolven en andere milieuvriendelijke producten te koop zullen zijn voor 100 baht per stuk.

Loy Krathong, die wordt gemarkeerd op de volle maannacht van de 12e maand van de maankalender, valt dit jaar op 8 november.  Thais geven kleine drijvers met een kaars, wierook, bloemen en geld vrij als offer aan de watergodin.  Velen geloven dat de krathongs wegdrijven met hun zonden, dus er is ruimte voor meer geluk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Thaise media 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!