Drugssmokkelaar in Kalasin betrapt met 300 kg marihuana

~MET VUUR SPELEN~
(Gevaarlijk te werk gaan)

KALASIN:- Een politieachtervolging in de vroege ochtend in Kalasin eindigde met de arrestatie van een drugssmokkelaar en de inbeslagname van 300 kilo gecomprimeerde marihuana.  De achtervolging vond rond 02.00 uur plaats door de straten van het Na Khu-district toen de politie een aanwijzing kreeg.

De Chevrolet Captiva met kentekenplaten van de provincie Chonburi werd door de politie bekende gemaakt omdat hij door smokkelaars werd gebruikt om drugs te vervoeren tussen de provincies van Sakon Nakhon naar Kalasin.  De agenten gaven de auto een stopteken en deze stopte op ongeveer 200 meter van de controlepost, toen de politie het voertuig naderde, ging de bestuurder ervan door.

De politie volgde het voertuig op Highway 213 naar Highway 12, voorbij het centrum van Somdet en richting Huai Phung.  In overleg met andere patrouilles in de buurt probeerden de agenten een wegversperring op te zetten voor de vluchten drugssmokkelaar.

Nadat de auto 70 kilometer lang was gevolgd, werd het in het Na Khu-district tot stoppen gebracht en arresteerde de politie de bestuurder, een 29-jarige man.  De politie ontdekte 8 grote zakken ganja in de Captiva.  De zakken bevatten in totaal 300 kilo gecomprimeerde marihuana.

De man beweerde dat hij de drugs niet van hem waren en alleen als chauffeur was ingehuurd om de drugs af te leveren.  Hij zei dat hem 20.000 baht werd aangeboden om de drugs tussen de provincies te smokkelen.  De smokkelaar zei dat hij was ingehuurd door een man die hij alleen kende als “Korn” en dat hij zijn betaling kon innen nadat de drugs waren afgeleverd, vertelde hij de politie tijdens het verhoor.

De drugs werden vandaag tentoongesteld op een politiebriefing, zoals gebruikelijk bij grote drugsvondsten.  De man wordt vastgehouden op het politiebureau van Na Khu in afwachting van de volgende stappen in de vervolging.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!