Speciaal ingestelde commissie rondt onderzoek af naar intrekking aanklacht Red Bull ‘Boss’

BANGKOK:- Khun Pachon Yuthithamdamrong van het kantoor van de procureur-generaal verklaarde gisteren dat de OAG-commissie die onderzoek doet naar de man die de aanklacht tegen Red Bull-nakomeling Vorayuth Yoovidhya vorig jaar heeft afgewezen, haar onderzoek heeft afgesloten.

De commissie, onder voorzitterschap van Khun Kaysit Phitsaiwongprakan, heeft het handelen van voormalig plv. procureur-generaal Net Naksuk onderzocht om te zien of hij zijn vonnis in overeenstemming met de wet heeft uitgesproken of dat er sprake is van corruptie.

De aanklachten werden op sensationele wijze ingetrokken, wat leidde tot een publieke verontwaardiging en de tussenkomst van premier Prayuth Chan-ocha om de aanklachten te herstellen.

De man, bekend onder zijn bijnaam Boss, wordt beschuldigd van roekeloos rijgedrag, resulterend in de dood en cocaïnemisbruik, bij de moord op sergeant majoor Wichian Klanprasert door de politie van Thong Lo in Bangkok op 3 september 2012.

Boss reed in een grijze Ferrari en de politieman zat op een motorfiets die enkele honderden meters werd meegesleurd in het Thong Lo-gebied.

De zaak sleept zich al jaren voort en de voortvluchtige is nu ergens in het buitenland nadat hij Thailand in 2017 heeft verlaten.  Interpol ontving naar verluidt een rood bericht van zijn arrestatie, hoewel dit feit niet is te verifiëren.

Zgn. “Red warrants” vereisen niet dat Interpol-ondertekenaars arrestaties verrichten, maar geven alleen aan dat bepaalde mensen in bepaalde landen worden gezocht voor strafbare feiten.

De Thaise politie zegt zijn arrestatie voort te zetten, hoewel veel hooggeplaatste politieagenten die ook bij het onderzoek betrokken zijn, vrezen dat onaangename bevindingen onder het tapijt worden geveegd.

Khun Pachon vertelde tegen de redactie van Daily News dat hij zich niet bemoeit met de beraadslagingen van de commissie en dat van hen wordt verwacht dat ze hun bevindingen over de acties op woensdag 25 augustus presenteren aan de hoofdcommissie van de AOG op hun hoofdkantoor in Chaeng Wattana.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!