De TAT heeft het CCSA goedkeuring gevraagd voor het 7 + 7-model om het toerisme een boost te geven

PHUKET:- De Thaise toeristenautoriteiten, de TAT, heeft het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, gevraagd om goedkeuring te geven aan wat bekend staat als het 7 + 7-model, waarmee toeristen zeven dagen in Phuket kunnen verblijven voordat ze andere locaties bezoeken.

Khun Thanakorn Wangboonkongchana, secretaris bij het kabinet van de premier, zei zaterdag dat TAT de zogenaamde 7 + 7-formule heeft ontwikkeld, wat betekent dat toeristen die hun zevendaagse verblijf op het eiland voltooien, het eiland en andere toeristische bestemmingen verlaten die kunnen het model bijwonen.

Het model wordt deze maand geïmplementeerd voor zeven toeristische attracties en omvatten de volgende gebieden: Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao in Surat Thani;  Khao Lak, Kho Yao Yai en Koh Yao Noi in Phangnga;  Koh Phi Phi, Railay Beach en Koh Ngai in Krabi.

Vanaf 1 juli j.l. zag Phuket af van de quarantainevereisten voor buitenlandse toeristen die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 als onderdeel van een nieuw sandbox-model dat wordt aangeprezen als het model voor de heropening van de toeristenindustrie.  Uit voorzorg moeten toeristen echter 14 dagen op het eiland blijven voordat ze naar andere bestemmingen in het land kunnen reizen.

Khun Thanakorn beweerde dat het Phuket-sandbox plan een succes was geweest, met bijna 20.000 aankomsten met 371.826 kamerovernachtingen in hotels met Safety and Health Administration (SHA) Plus-certificaten sinds de opening eind september.

Bezoekers uit de VS vormden het grootste aantal buitenlandse aankomsten, gevolgd door die uit het VK, Israël, Duitsland en Frankrijk, zei Thanakorn.

Momenteel hebben in totaal 2.622 buitenlandse toeristen die het 14-daagse verblijf voltooiden het eiland over land verlaten, met Bangkok, Koh Samui, Chiang Mai, Prachuap Khiri Khan en Chon Buri als hun top vijf van volgende bestemmingen, zei hij.  Nog eens 7.827 toeristen hebben ervoor gekozen om over zee naar andere bestemmingen in Phuket te reizen via Chalong Bay Pier, Po Bay Pier en Rassada Pier.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post

Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!