Spannend vissen in de visparken van Pattaya

PATTAYA:- Visparken zijn voor die mensen die zichzelf een vangst willen garanderen waarmee ze een spannend gevecht kunnen aangaan. Deze particuliere en bevoorrade meren bevatten extreem grote (verdomd bijna prehistorische) vissen.  

Als u nog nooit de onderarm-blessure hebt ervaren die het gevolg is van het vechten tegen een van deze monsters, moet u het toch minstens één keer in uw leven proberen ook al is het maar voor het Facebook- en Instagram-tegoed.

Er zijn een aantal leuke maar bovenal mooie visparken in Pattaya.  Elk van hen biedt een vergelijkbare maar toch verschillende ervaring.  Sommige meren bevatten roofvissen, andere niet.  Uiteindelijk komt het allemaal neer op welke parken en prijzen u comfortabel betaalt.  

Hier is een korte gids voor enkele van de meest populaire visparken in Pattaya:

Het Amazon Giant Fishing Park is een meer in een verlaten steengroeve.  Het water wordt gevuld vanuit een ondergrondse bron en heeft geen last van algen of beluchtingsproblemen.  Niet onbelangrijk is dat onberispelijk schone toiletten in “westerse” stijl hebben en een restaurant en bar voor uw plezier.  

Volgens hun website is het meer gevuld met een grote verscheidenheid aan roofvissen, waaronder arapaima, roodstaartmeerval, Mekong-meerval, alligatorgeep, paku, Siamese karper en barramundi.  

De vissen variëren in grootte van 15 kilo tot wel meer dan 90 kilo. Vissen in dit park kost je 3500 baht per bezoek.  Als u besluit dat u uw eigen persoonlijke gids wilt, wordt hiervoor een toeslag van 1000 baht in rekening gebracht.

Het Betong Fishing Park is één van de grotere en meer populaire parken in de omgeving.  Net als de andere parken die we zullen noemen, heeft Betong ook een groot aantal gigantische monstervissen.  Buitenaas is niet toegestaan ​​in het park.  

Op sommige dagen kan de vis een beetje traag zijn, maar als je eenmaal de juiste plek hebt gevonden, staat je een lange dag vissen en vechten te wachten.  

U kunt echter uw eigen hengelset leveren en hun aas gebruiken.  Voor aas en vissen zijn de kosten 300 baht en als je een hengel moet huren, is er een toeslag van 500 baht.  Al het eten en drinken moet in het parkrestaurant worden gekocht (meegebrachte emolumenten zijn niet toegestaan) en is na 14.00 uur verkrijgbaar.

Het Castaway Fishing Park zit vol met roofvissen en aasvissen.  Dit park organiseert regelmatig wedstrijdviswedstrijden en heeft zelfs kamers voor accommodatie als u direct aan het meer wilt verblijven.  

De visstekken worden geleverd met 2 stoelen, een paraplu, paalstandaards en een net om ervoor te zorgen dat je de vangst die je hebt gehaakt niet kwijtraakt.  

Voor 1500 baht krijg je een hengel en voldoende aas voor de dag.

In Freddie’s Fishing Park zwemmen meer dan 45 verschillende soorten vissen rond.  Hier is het toegestaan ​​om buitenaas te gebruiken, maar dit moet worden geïnspecteerd door het parkpersoneel voordat u begint met vissen.  

Buiten eten en drinken is niet toegestaan, maar er zijn genoeg drankjes en snacks te krijgen op het park.  

De kosten van vissen zijn 500 baht, hengel- en molenopstellingen zijn 150 baht extra.

Het Jomtien Fishing Park is bijna uitsluitend gevuld met verschillende soorten meervallen.  Aasaroma wordt hier aanbevolen voor je onderlijn, omdat het vaak wordt gebruikt door het personeel en de gidsen.  Dit is het handigste park voor mensen die aan de Jomtien-kant verblijven.  

Bij het laatste bezoek waren de prijzen 300 baht om te vissen, 150 baht om de hengel te huren en 100 baht voor aas.

Het Paifon Fishing Park is een heel goed park om naar toe te gaan als je in korte tijd een hoop vis wilt vangen.  Hoewel ze niet zoveel grotere vissoorten hebben als de andere visparken, maken ze dat zeker goed met non-stop actie.  

Eten en drinken kan ter plaatse worden gekocht.  

Vissen bij Paifon kost je ongeveer 200 baht en dat komt zelfs met 1 kg tilapia om mee naar huis te nemen!

Het Pattaya Fishing Park heeft de grootste Mekong-meerval van alle visparken rondzwemmen. Ze beweren meer dan 3000 vissen in het meer te hebben.  

De prijzen zijn de afgelopen jaren omhoog gegaan en zijn nu 2500 baht voor vissen (inclusief hengel) en 50 baht per kg aas.  

Het park zegt dat je moet inschatten dat je 1 kg zult gebruiken in 1 uur vissen.

Het Wasana Fishing Park ligt net buiten Pattaya.  Het is geen erg groot meer, maar ze hebben wel een aantal gezonde monstervissen, van arapaima tot Siamese karper en roodstaartmeerval uit de Amazone, om er maar een paar te noemen.  

Voor 2500 baht krijg je een karperhengel en een roofvishengel en een pakket aas voor roofvissen en een pakket voor niet-roofvissen.  Het delen van hengels is niet toegestaan, maar er worden geen kosten in rekening gebracht voor niet-vissende gasten.

Hoewel er een paar andere visparken zijn die we niet hebben genoemd, zijn dit de meest populaire waarover u zult horen tijdens uw verblijf in Pattaya.

Nu uw nieuwsbeer u de kennis hebben gegeven die u nodig hebt om vrijwel overal in Pattaya te vissen, wat dacht u ervan om die hengel en molen te pakken en mee te nemen op uw volgende vakantie?  De vissen blijven op u wachten!

Olleke Bolleke in Pattaya 

Eén gedachte over “Spannend vissen in de visparken van Pattaya”

  1. En bij welke parken mag je gevangen vis mee naar huis nemen?
    Wij gaan wel eens naar een park maar daar moet je alles weer terug zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!