Ministerie van Volksgezondheid wilt het suikergebruik in Thailand gaan verminderen

BANGKOK:-  Het ministerie van Volksgezondheid werkt samen met de particuliere sector om de voedselkennis van het publiek te verbeteren door middel van een project waarin deelnemende restaurants de hoeveelheid suiker die ze gebruiken gaan verminderen, dit te midden van groeiende bezorgdheid over de groeiende taille van de mensen in het land.  

Khun Suwannachai Watthanayingcharoenchai, het hoofd van de afdeling, zei gisteren dat werknemers een memorandum van overeenstemming hebben ondertekend met het bedrijf IMPACT om een ​​gezonder aanbod van eten en drinken te creëren door de hoeveelheid suiker in hun eten en drinken met 5% te verminderen.

“Een dergelijke samenwerking is nodig om het publieke bewustzijn van het verband tussen voedsel- en drankconsumptie en gezondheid te vergroten”, zei Dr.  Suvannachai.  Hij zei dat overmatige suikerconsumptie de gezondheid van veel Thais aantast en dat zwaarlijvigheid een groot probleem in het land is geworden.

Volgens een Body Mass Index (BMI)-enquête uit 2019, uitgevoerd door het Health Systems Research Institute, had slechts 36% van de respondenten ouder dan 15 jaar een BMI binnen het normale bereik, terwijl meer dan 37% van de respondenten in dezelfde leeftijdsgroep overgewicht of werden geclassificeerd als zwaarlijvig.

Ook had ongeveer 9% van de respondenten ouder dan 15 jaar diabetes, terwijl 27,70% een hoge bloeddruk had.  Pol Kanchanapas, CEO van Bangkok Land Plc, eigenaar van de IMPACT-groep, zei dat zijn bedrijf ervoor zal zorgen dat in al zijn supermarkten gezonde ingrediënten worden gebruikt als onderdeel van de overeenkomst.  Het bedrijf heeft het EASE Café geopend van IMPACT@Kroi Anamai, gericht op gezondheidsbewuste gasten, om een ​​gezonder menu te promoten, zo vertelde  hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!