Hoogste politiecommandant Thailand verontschuldigt zich voor de “7 rotte appels” in zaak van de afgeperste Taiwanese actrice

BANGKOK:- Thailands hoogste politiecommandant, generaal Damrongsak Kittiprapas heeft zijn excuses aangeboden voor de daden van de zeven politieagenten die naar verluidt geld afpersden van een Taiwanese actrice.

 “Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen en getroffen personen, die schade hebben geleden door de acties van de [zeven] politieagenten”, zo vertelde Damrongsak tegen de verzamelde pers..

Hij voegde eraan toe dat deze zeven officieren een klein onderdeel waren van de politie van Thailand, die hebben gewerkt om de mensen en het land te dienen.

 “Ik wil de mensen en buitenlandse toeristen verzekeren dat ze vertrouwen kunnen hebben in de politie. Ik zal de immigratie- en toeristenpolitie instrueren om transparant en integer te werken”, zei Damrongsak.

De commandant van de Nationale Politie verwees naar de zaak waarin twee politiecommissarissen en vijf sergeanten van het Huay Kwang-politiebureau in Bangkok naar verluidt 27.000 baht van een Taiwanese actrice zouden hebben afgeperst omdat ze in de vroege uren van 5 januari dan een oogje zouden dichtknijpen voor het zgn. hebben van een e-sigaret.

Na haar terugkeer in Taiwan deed de actrice, Mrs. Charlene An (An Yu-qing) op sociale media haar beklag en zei dat de Thaise politie corrupt en verrot was en 27.000 baht van haar had afgeperst. 

Generaal Damrongsak zei dat hij het hoofd van grootstedelijk politiebureau van Bangkok opdracht had gegeven om het proces van feitenonderzoek te versnellen en politieagenten te sturen om de actrice in Taiwan en haar vriendin in Singapore indien nodig als getuigen te ondervragen.

Aanvankelijk hadden de zeven politieagenten plichtsverzuim toegegeven, maar later vielen ze toch door de kans en bekende haar afgeperst te hebben, zo verklaarde Damrongsak dat een tuchtcommissie dit punt nog aan het onderzoeken was.

Als de zeven politieagenten worden veroordeeld, zullen ook de adjunct-chef van het politiebureau, de hoofdinspecteur en zijn plaatsvervangers worden overgeplaatst, zei Damrongsak.

Ondertussen heeft premier Prayut zijn bezorgdheid geuit over het imago van het land na afpersing van Taiwanese beroemdheid.

Om vertrouwen te wekken bij het publiek en toeristen, gaf premier Prayut Chan-o-cha de betrokken instanties opdracht de afpersingsclaim tegen de Taiwanese actrice verder te onderzoeken, waarbij hij benadrukte dat echte overtreders zonder uitzondering moeten worden gestraft.

BANGKOK, THAILAND – 2020/03/16: Thai Prime Minister Prayut Chan-o-cha arrives for a weekly cabinet meeting at the Government House in Bangkok. (Photo by Amphol Thongmueangluang/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Op de vraag of premier Prayut al dan niet zijn excuses zal aanbieden aan de Taiwanese actrice, omdat dit werd geëist door de klokkenluider oud-politicus Chuwit Kamolvisit, weigerde hij de vraag te beantwoorden en beende hij naar het Thai-Khu-Fah-gebouw.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!