Songkran in Thailand moet nog gevierd worden maar 15 districten in de hoofdstad hebben al te maken met de nodige overstroming’s problemen

THAILAND:- Vijftien districten in Bangkok werden gisteren getroffen door matige tot zware regenval, zo meldde het centrum voor overstroming’s beheer van de hoofdstedelijke administratie van Bangkok, het BMA.

De ongebruikelijke onweersbuien stortte neer in Lat Krabang, Min Buri, Khan Na Yao, Bueng Kum, Suan Luang, Bang Na, Prawet, Saphan Sung, Lat Phrao, Wang Thong Lang, Chatuchak, Bangkok Noi, Bangkok Yai, Phasi Charoen en Taling Chan. Het district Lat Krabang registreerde de meeste regenval van 62,5 millimeter.

In Bangkok en de omliggende provincies Prachinburi, Nakhon Nayok en Chachoengsao wordt tot vrijdag lichte tot matige regenval verwacht.

Het BMA zei dat er regen wordt verwacht in 60% van Bangkok en omgeving, met harde wind in sommige gebieden.

De temperaturen zouden variëren van 24-26C tot een maximum van 30-32C, voegde het eraan toe.

Het Thais meteorologische instituut heeft tot vrijdag (17 februari) een weerswaarschuwing afgegeven voor onweersbuien in Boven-Thailand.  Het voorspelde temperaturen zullen ook dalen met 1 tot 3° Celsius. Het waarschuwde bewoners om op te passen voor grote bomen en onbeveiligde reclameborden en adviseerde boeren zich voor te bereiden op schade aan gewassen.

In de Golf van Thailand en de Andamanse Zee zal het er ook heftig aan toegaan, zo luidt de voorspelling. De golven in de lagere Golf zullen stijgen van 2 meter tot 2-3 meter bij stormen en schepen wordt geadviseerd voorzichtig te werk te gaan en onweer te vermijden.

Uw weerbeer Olleke Bolleke In Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!