Solidariteit is het nieuwe rock-‘n-roll-hulpproject voor mensen die door de corona in Pattaya in armoede moeten leven.

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Volgens cijfers van de Wereldbank heeft de uitbraak van het coronavirus in 2020 ongeveer 1,5 miljoen Thais in armoede gestort, waaronder veel gezinnen.  De negatieve effecten van de Covid 19-crisis zijn ook alomtegenwoordig in Pattaya.  Khun Vichapol en Rolf Rüegg tonen solidariteit en hebben gezamenlijk het hulpproject “Light Up Your Life” opgericht.  Op 30 maart j.l. ontvingen de twee visionairs ongeveer 200 genodigden in de Wizard Brewery in Zuid-Pattaya om hun idee aan hen te presenteren tijdens een grandioos liefdadigheidsconcert van de band STEEP 5.  

De naam van het hulpproject suggereert al dat “Light Up Your Life” staat voor meer dan alleen het uitdelen van voedsel, ook al heeft het de bal aan het rollen gebracht.  Omdat Khun Vichapol en Rolf Rüegg een jaar geleden mensen steunden die in Corona-armoede raakten en meer dan 1.500 gezinnen voorzien van privaat gefinancierde hulppakketten.

Duurzaamheid voor zelfhulp 
De campagne was echter maar een druppel op een gloeiende plaat, legt Rolf Rüegg uit en wijst op het belang van projecten die mensen in nood helpen om zichzelf te helpen.

Met dit plan in gedachten startte hij samen met Khun Vichapol “Light Up Your Life”.  Een liefdadigheidsproject gebaseerd op duurzaamheid, niet alleen in relatie tot mens en natuur, maar ook voor het milieu als geheel.  

Het idee is even simpel als ingenieus: vergelijkbaar met de statiegeldmachines voor het terugnemen van lege STEEP 5 is een woordspeling van het aantal muzikanten en hun thuisland: Zwitserland, Thailand, Engeland, Engeland, de Filippijnen.  Drankverpakkingen waarvoor in het thuisland een statiegeld moet worden betaald, moeten als onderdeel van het project op 11 openbare scholen in Pattaya worden geplaatst, waar lege plastic flessen voor eenmalig gebruik kunnen worden ingewisseld voor coupons om in te wisselen voor rijst.  

“Light Up Your Life” slaat twee vliegen in één klap: kinderen als de toekomst van het land maken al op jonge leeftijd kennis met het onderwerp recycling en worden bewust gemaakt van het plastic afvalprobleem in Thailand, dat een belangrijke voorwaarde vormt voor het heroverwegen van afvalgedrag.  Tegelijkertijd worden gezinnen die lijden onder Corona-armoede financieel verlicht door het ontvangen van de rijstbonnen, het belangrijkste basisvoedsel voor Thais.

Liefdadigheids rockers voor een tijdje 
De band WIZARC STEEP 5 met frontman Rolf Rüegg speelde een belangrijke rol bij het publiceren van het project, daarom keken vrienden van de vijf muzikanten opgewonden uit naar het optreden in de Wizard-brouwerij.  

Daar waar het eerste concert van de band was gepland en dat speciaal voor dit goede doel werd opgericht, de band bestaat uit de volgende leden – Rolf (zang), Add (drums), Andy (bas), Paul (gitaar, vocals) en Jayson (Keyboard, vocals) – professionele volbloedmuzikanten 

De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunpluem (2e van links), was zichtbaar enthousiast over het hulpproject van de muzikanten, welke geen onbekende gezichten in de livemuziekscene van Pattaya zijn.  

STEEP 5 zorgde voor een geweldige show van de eerste tot de laatste minuut en veroorzaakte veel enthousiasme bij het publiek met bekende nummers van rocklegendes als Joe Cocker en Eric Clapton.  Iedereen die er live was bij het eerste optreden van de band in de volledig uitverkochte Wizard Brewery, zal er geen twijfel over bestaan ​​dat de volgende optredens van de band ook de muziekgeschiedenis van Pattaya zullen ingaan.  

Alle inkomsten die worden gegenereerd met het verschijnen van STEEP 5 zullen volledig in het project “Light Up Yor Life” vloeien – om de armoede in Corona in Pattaya te verlichten en het probleem van het plastic afval in Thailand op te lossen.  Lezers die “Light Up Your Life” steunen of de liefdadigheids-rockers van STEEP 5 willen betrekken, kunnen contact opnemen met Rolf Rüegg via telefoon (081-762.7046) of per e-mail (roro01@bluewin.ch). 

Olleke Bolleke in Pattaya
illustraties: Jahner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!