Bangkok moet het tijdens Songkran een weekje zonder kanaalboten doen

~HET IS EEN SCHIP VAN BIJLEG~
(Het levert niets op maar kost alleen maar geld)

BANGKOK:- De mensen die gebruik maken van de passagiersbootdienst op de Khlong Saen Saeb moeten er rekening mee houden dat deze lijndienst vijf dagen zal worden opgeschort van zondag 11 april tot donderdag 15 april.  

De exploitant van de rondvaartboten, Family Transport, vertelde tegen de pers dat de activiteiten tijdens de Thaise nieuwjaarsvakantie zullen worden opgeschort, zodat de 350 medewerkers – bootchauffeurs en conducteurs – voor het eerst in twee jaar vijf vrije dagen op Songkran kunnen genieten. 

Volgens “Family Transport” leert de ervaring dat het aantal passagiers tijdens de Songkran-vakanties aanzienlijk lager is, aangezien veel inwoners van Bangkok naar de provincies reizen om hun families te bezoeken.  

Op dit moment maken bijna 18.000 mensen dagelijks gebruik van de Khlong Saen Saeb rondvaartboot, vooral tijdens de spits van 6.00 tot 9.00 uur en van 15.00 tot 19.30 uur, volgens “Family Transport”.  

Het bedrijf leed tijdens de eerste uitbraak van Covid-19 in april 2020 een significante omzetdaling van 15 miljoen baht per maand, toen het aantal passagiers daalde tot minder dan 5.000 per dag.  

Family Transport exploiteert 55 boten op het langste kanaal van Thailand.  In pre-Corona-tijden maakten dagelijks 40.000 tot 50.000 mensen gebruik van de bootservice.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!