De afgeschaafde Cobra Gold-oefeningen in Thailand worden van 22 februari tot 4 maart gehouden   

THAILAND:- Dit jaar zal de militaire oefening ‘Cobra Gold’ worden gehouden tussen 22 februari en 4 maart en zal volgens een Thaise militaire bron vanwege de Covid19 pandemie enigszins afgeschaald worden.

De bron, die vroeg om niet geïdentificeerd te worden, zei dat ondanks dat het een “zwaar jaar” is, de grootste jaarlijkse militaire oefening in de regio, waarbij de VS en hun bondgenoten en vrienden betrokken zijn, beperkt zal zijn en minder militair personeel zal betrekken dan oorspronkelijk gepland.  

De jaarlijkse oefening wisselt tussen “lichte” en “zware” jaren, met wisselend aantal troepen en programma’s van activiteiten.

Dit keer zullen minder dan 2.000 internationale troepen deelnemen.  Vorig jaar deden er slechts 600 uit de VS mee.  In normale jaren nemen meer dan 10.000 troepen deel aan de oefening.  Er zullen geen live-vuurdemonstraties, amfibische landingen of aanvallen gaan plaatsvinden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!