Snelweg politie Pattaya betuigt spijt voor het niet bergen van een dodelijk verkeersslachtoffer, dat 12 uur achterbleef in het opgeslagen autowrak 

PATTAYA:- De snelwegpolitie heeft haar spijt betuigd over een incident waarbij  eerder deze week de agenten werden beschuldigd van het niet opmerken van een stoffelijk overschot van een man die 12 uur lang vastzat in een autowrak in Pattaya. 

De familie van de 68-jarige man, Khun Phattharachai Atthaporn, klaagt de snelwegpolitie en reddingsdienst aan voor hun gruwelijke fout tijdens het toezicht

Khun Phattharachai reed op 9 augustus over een snelweg richting Pattaya toen zijn voertuig van de weg raakte en crashte. Toen politie en reddingswerkers arriveerden en het verminkte wrak naderden, merkten ze niet op dat de bestuurder, Khun Phattharachai nog in het voertuig zat. 

Het voertuig werd naar het politiebureau gesleept met het slachtoffer er nog in en daar 12 uur achtergelaten voordat de politie terugkeerde en het lichaam ontdekte. 

De snelwegpolitie en de reddingsdienst kwamen zwaar onder vuur te liggen vanwege hun vermeende nalatigheid, wat de divisie ertoe bracht een gezamenlijke persconferentie te houden met het snelweg-departement om de zaak gisteren aan de pers uit te leggen. 

De hoofdcommissaris van de snelwegpolitie, generaal Ekkarat Limsangkan betuigde zijn spijt over het incident en zei dat er samen met het snelweg-departement een onderzoekspanel is opgericht om het incident te onderzoeken.

Hij zei dat agenten de bestuurder aanvankelijk niet gezien hadden en dachten dat het slachtoffer al naar het ziekenhuis was gebracht. Pas toen onderzoekers ontdekten dat geen enkel ziekenhuis Phattharachai had opgenomen, keerden ze terug naar de vernielde auto en ontdekten zijn lichaam erin. 

Phattharachai’s familie gaf eerder aan dat als hij snel naar het ziekenhuis was gebracht, hij het misschien had overleefd. Dr. Pakorn Wasinrat, van het Instituut voor Forensische Geneeskunde, zei dat de man zodanige ernstige verwondingen had opgelopen die enkele minuten na de crash de dood tot gevolg kunnen hebben.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!