Snelheidslimiet in april verhoogd naar 120 km per uur

~OP EEN APOSTELPAARD RIJDEN~
(Lopen)

BANGKOK:- De snelheidslimiet voor wegen met vier of meer rijstroken wordt verhoogd van 90 km per uur naar 120 km per uur, meldde minister van Transport Saksayam Chidchob op vrijdag.

“De nieuwe snelheidslimiet zal rond april in de Royal Gazette moeten worden aangekondigd. Dit n.a.v. een studie door de betrokken departementen die streven naar een betere doorstroom van het verkeer waarbij het gemak en de veiligheid van de weggebruikers blijft gewaarbord”, zei hij.

Saksayam legde uit dat het ministerie het passend vond om de snelheidslimiet voor personenauto’s van minder dan zeven zitplaatsen te verhogen naar 120 km per uur op rechte stukken van wegen met meer dan vier rijstroken en zonder kruispunten of U-bochten. “Alleen wegen met duidelijke rijstrookmarkeringen komen in aanmerking voor toepassing van de verhoogde snelheidslimiet,” zei hij.

“Elke weg zal worden uitgerust met snelheidsborden die overeenkomen met de omstandigheden, bijvoorbeeld maximumsnelheden van 30 km per uur in stads- of schoolgebieden, 60 km per uur in bochten, kruispunten of U-bochten en 120 km per uur op rechte stukken. Op de meest rechtse rijbstrook zal een minimumsnelheid van 100 km per uur gelden om ongelukken op de rechter rijstrook te voorkomen. “

Het ministerie verhoogt ook de snelheidslimiet voor andere voertuigen, op wegen die aan bepaalde eisen voldoen. Voertuigen met meer dan 15 zitplaatsen of met een gewicht van meer dan 2.200 kg worden beperkt tot 90 km per uur, driewielers en trekkers tot 65 km per uur, motorfietsen tot 80 km per uur, grote motoren (meer dan 400 cc) tot 110 km per uur, schoolbussen tot 80 km per uur en personenauto’s met meer dan 7 zitplaatsen maar minder dan 15, tot 100 km per uur.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Tha Nation Thailand
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Tha Nation Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!