Sluitingen van stranden in Pattaya, sluitingen van parken in Bangkok zorgen voor verwarring en woede bij de lokale bewoners

~OP DE ACHTERSTE BENEN GAAN STAAN~
(Ergens fel tegen protesteren)

BANGKOK:- De recente sluiting van “recreatieve gebieden” zoals de stranden van Pattaya en parken in Bangkok heeft in de afgelopen dagen tot wijdverbreide woede en verwarring op sociale media geleid.

Deze verhitte verontwaardiging, op social media zowel in het Thais als het Engels volgt op de aankondigingen van Bangkok en Chonburi dat ze zullen voldoen aan de CCSA-richtlijnen.  Beide gebieden kozen er echter voor om alle andere beperkingen opgelegd door de provincie voort te zetten, zoals de sluiting van sportscholen, tattooshops, bioscopen, enz.

Bovenal hield Chonburi de beperking van de stranden open voor ‘alleen fitness’, terwijl Bangkok de openbare parken helemaal sloot.  De beperkingen van Bangkok zijn in ieder geval tot het einde van de maand van toepassing, terwijl de regels van Chonburi tot nader order van toepassing zijn.

De strandbeperking voor Chonburi is heel verschillend, afhankelijk van het strand.  Op sommige stranden kunnen mensen over het zand lopen of in zee zwemmen, en sommige, zoals Pattaya Beach, zijn volledig gesloten voor mensen die door het water willen lopen.  Ambtenaren zitten hele dagen achter de mensen het strand aan te jagen.

Op Jomtien Beach zie je vaak vrachtwagens passeren met luidsprekers die mensen vertellen dat ze niet mogen zitten, en moeten doorlopen en wee degene die zich op het strand waagt.

In de tussentijd heeft Bang Saray een nonchalante benadering gekozen door mensen op en rond het strand en in het water toe te staan, maar hen aan te moedigen géén alcohol te drinken.  Deze afwijkingen in de regels hebben geleid tot veel reacties en woede op sociale media.

Voor wat Bangkok betreft, het voortdurende verbod aldaar in de openbare parken waar sowieso al weinig Groenink wordt  vooral de woede van de inwoners gewekt, die nu gedwongen worden door de straten van de hoofdstad te joggen en te rennen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!