Nederlandse politici steunen actie Giro555 tegen corona

~AAN DE EERSTE LEUGEN NIET GEBARSTEN ZIJN EN VOOR ZIJN TWEEDE NIET OPGEHANGEN ZIJN~
(Een grote leugenaar zijn)

DEN HAAG:- Demissionair premier Rutte en de partijleiders Kaag (D66), Marijnissen (SP) en Ploumen (PvdA) hebben hun steun uitgesproken voor de actie Samen in actie tegen corona van Giro555. 

In een gesprek met de organisatoren van de actie bij de Tweede Kamer hebben ze het belang ervan onderstreept. Ook enkele Kamerleden spraken hun steun uit.

Met de actie willen de hulporganisaties achter Giro555 geld ophalen om corona te bestrijden in armere landen. Sinds de start van de actie vorige week woensdag is ruim 1 miljoen euro opgehaald. Dat is minder dan de meeste acties de eerste week opbrengen.

Rutte riep mensen op om te doneren uit solidariteit met andere landen. “Pas als iedereen voldoende vaccinatiegraad heeft, is de hele wereld ook veilig.” Kaag vulde aan dat onder meer mensen op de vlucht het keihard nodig hebben.

De komende weken rijdt de collectebus van Giro555 door het land om bij priklocaties geld in te zamelen. De stops worden aangekleed met een programma met optredens en sprekers.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  NOS.nl
Content: Olleke Bolleke in Nederland
Bron: NOS.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!