Slachtoffers van het ingestorte viaduct in Bangkok krijgen een schadevergoeding in de orde van 80.000 tot 500.000 Baht 

BANGKOK:- De slachtoffers van het afgelopen zaterdag ingestorte viaduct Rama II Road in Bangkok krijgen een schadevergoeding variërend van 80.000 tot 500.000 baht onder de voorwaarden van de respectieve verzekeringsmaatschappijen, zo maakte het bureau van de verzekeringscommissie (OIC) bekend.

In de nacht van 31 juli viel een vijf ton zware, 10 meter lange betonnen balk van de U-bochtbrug en stortte zich op een auto terwijl een pick-uptruck beschadigd raakte, waarbij twee mensen omkwamen en vijf anderen gewond raakten.  De brug, die in onderhoud is, bevindt zich tegenover het Vibharam-ziekenhuis in de wijk Muang in Samut Sakhon.

De directeur van het OIC, Khun Suthipol Taweechaikarn zei dat één van de overledenen, die de auto bestuurde, 500.000 baht aan verplichte motorrijtuigenverzekering zou krijgen onder de Thanachart-verzekering.

Daarnaast worden de medische rekeningen tot een maximum van 80.000 baht worden gedekt voor elk van de vijf gewonden: één passagier van de auto en de andere vier in de pick-up.  Als ze een orgaan verliezen of blijvend invalide raken, krijgen ze tussen de 200.000 en 500.000 baht, zei hij.  De pick-up heeft een verplichte Muang Thai-autoverzekering.

De andere zieke was een brugwerker die een persoonlijke ongevallenverzekering had bij Dhipaya Insurance.  Zijn familie krijgt 100.000 baht.

Khun Suthipol zei dat het Samut Sakhon-kantoor van de OIC coördineert met de verzekeringsmaatschappijen om ervoor te zorgen dat ze de vergoeding zo snel mogelijk verstrekken.

“Ongelukken kunnen iedereen op elk moment overkomen.  Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​vrijwillige verzekering af te sluiten voor het geval zich een onverwacht incident voordoet waarbij de verplichte verzekering geen dekking biedt”, zo adviseerde Suthipol.

“Als u vragen heeft over verzekeringen, neem dan contact op met onze OIC-hotline 1186″, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!