De viaducten op de Rama II Road in Bangkok zijn levensgevaarlijk, zo blijkt uit onderzoek 

SAMUT SAKHON:- Gisteren werden er meer rijstroken op Rama II Road afgesloten nadat de snelweg politie vernam dat er meerdere betonnen platen van het viaduct los bleken te hangen. De stad is momenteel bezig om deze gevaarlijke delen te verwijderen.

De snelwegpolitie sloot een deel van de snelweg af nadat automobilisten vier betonnen platen zagen hangen aan het viaduct in Tambon Khok Krabue in het hoofddistrict voor mogelijke gevaar vormde.

Het lokale wegbeheer startte een onderzoek en verklaarde dat er sporen waren die erop wezen dat een hoog voertuig het viaduct had geraakt.  Het betonnen oppervlak was gebarsten, waardoor de stalen wapening bloot kwam te liggen.  De beschadigde stukken zal worden verwijderd waarna de weg heropend zal worden.

Eveneens op Rama II Road gingen de naar Bangkok gelegen expresstroken weer open voor verkeer nadat de Highways Department vier resterende balken op de U-turn-brug boven de 34e kilometermarkering had verwijderd.

De rijstroken waren sinds het afgelopen weekend afgesloten toen een betonnen overspanning van het viaduct viel, waarbij twee mensen om het leven kwamen en twee anderen gewond raakten.  Het officiële onderzoek zal naar verwachting twee weken in beslag nemen.

 Directeur-generaal van de Highways Department, Sarawut Songwilai, zei dat ambtenaren de resterende structuur van de 29 jaar oude U-turn-brug zouden controleren en beslissen of deze kan worden onderhouden of moet worden vervangen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Siam Rath 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Siam Rath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!