Singaporese vrouw eet heerlijke ‘groentesoep’ in Noord-Thailand en belandt in coma

CHIANG RAI:- Als argeloze toerist in Thailand moet je tegenwoordig op je tellen passen. Een vrouw uit Singapore die er met familie op vakantie was kan daar over meepraten. Voor het avondeten lepelde ze een heerlijke groentesoep met de exotische naam ‘kangkung’ naar binnen. Niet veel later echter voelde ze zich misselijk en slaperig en dat was niet zonder reden. Ze bleek namelijk cannabissoep te hebben verorberd!

Jammie, lekker exotisch Thais eten op vakantie!!
’Singaporean woman mistakes cannabis for ‘kangkung’ in delicious vegetable soup while on vacation in Thailand‘, kopt de Maleisische nieuwssite MalayMail.com deze week. 

Het is een opvallend (maar verder gelukkig onschuldig) gevolg van de legalisering van cannabis in het populaire Aziatische vakantieland. Iets waaraan zeker de Aziatische toeristen uit de regio nog behoorlijk aan moeten wennen, zo blijkt.

Zelfportret van de Singaporese vrouw na het eten van de ‘heerlijke vegetarische groentesoep’… [beeld: forstration/Shutterstock]

Te meer daar iedereen dol is op Thais eten en de menukaart in Thailand talloze exotische, lokale gerechten kent. Enter onze Singaporese vrouw die op vakantie was met manlief, schoonmoeder en twee kinderen. Tijdens hun verblijf in een hotel nabij Chiang Rai besloot de dame eens lekker gek te doen en de ‘heerlijke vegetarische soep’ te nemen als avondmaal. En dat heeft ze dus geweten ook!

‘The woman however got a lot more than a food coma after trying a unique Thai soup’, schrijft genoemde website nogal droogjes over het opmerkelijke voorval. En: ‘Nadat ze genoot van een heerlijke vegetarische soep begon de vrouw zich misselijk en slaperig te voelen later op de avond.’

De volgende morgen keerde ze terug naar het restaurant en controleerde het menu. De vrouw realiseerde zich toen dat de ‘kangkung’ – wat ‘waterspinazie’ betekent – in haar soep in werkelijkheid wietblaadjes waren.

En dat kunnen we rechtsreeks linken aan de recente legalisering van cannabis in Thailand. ‘Veel bedrijven in Thailand zijn begonnen met het infuseren van ganja in voedsel en producten’,  zo schreef de redactie van MalayMail.com.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: malaymail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!