De chaos op Schiphol blijft nog maanden aanhouden, zeker tot in 2023

AMSTERDAM:- Het aantal reizigers dat per dag kan vertrekken van Schiphol blijft ook de komende maanden, mogelijk tot maart 2023, beperkt. Die noodmaatregel werd onlangs genomen om de lange wachtrijen als gevolg van een structureel tekort aan beveiligers aan banden te leggen.

Volgens Schiphol wordt de capaciteitsbeperking nog maanden gehandhaafd om luchtvaartmaatschappijen duidelijkheid te geven over de lange termijn. “Er is tegen het eind van het jaar een moment waarop bekeken zal worden of er vanaf eind januari wellicht meer mogelijk is”, aldus de luchthaven in een verklaring.

Luchtvaartmaatschappijen worden door de drukte al sinds de zomer gedwongen om vluchten te schrappen of de ticketverkoop te beperken. Dit tot woede van de vervoerders, die de gebruikskosten van Schiphol de komende jaren juist zien oplopen.

“Het aanhouden van een maximum aantal reizigers is noodzakelijk. We willen veiligheid van medewerkers en reizigers waarborgen en een betrouwbaarder luchthavenproces bieden. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen, dat vinden we vervelend. Samen met de beveiligingsbedrijven en vakbonden werken we hard aan structurele verbeteringen. Dat is een grote opgave in een hele krappe arbeidsmarkt. Daar moeten we realistisch over zijn. Daarom wordt pas later dit jaar duidelijk of er na januari meer mogelijk is”, zegt COO Hanne Buis.

Op basis van de door Schiphol beschikbaar gestelde capaciteit gaat de onafhankelijke slotcoördinator (ACNL) in overleg met alle luchtvaartmaatschappijen om tot de benodigde capaciteitsreductie te komen. 

KLM woedend!
KLM reageert furieus op de maatregel van Schiphol, en ook branchevereniging BARIN is woest. “Schiphol heeft haar planning totaal niet onder controle. Er moet zo snel mogelijk een oplossing komen voor het tekort aan beveiligers.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reismedia
Content: Klaas-Jan van Woerkom 
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!