Singaporese salon Strip in de problemen vanwege hun orang-oetan-advertentie

CHINA:-De Singaporese ontharingssalonketen Strip is het middelpunt van een sociale mediastorm in China vanwege hun gebruik van een orang-oetan in een advertentie in het land.  

De advertentie voor Strip’s salons in Shanghai veroorzaakte woede onder gebruiksters van sociale media die het bedrijf ervan beschuldigden vrouwen te beschamen die hun lichaamshaar niet laten verwijderen.  

Als reactie op het verzet heeft Strip een verklaring vrijgegeven.
“Onze mascotte is geïnspireerd op het geliefde toerisme-icoon van Singapore en is aanwezig sinds de start van onze keten 20 jaar geleden.  Strip houdt zich nooit bezig en zal zich nooit inlaten met schaamtecampagnes om mensen ertoe aan te zetten of te beïnvloeden om schoonheidsdiensten te accepteren die ons ten goede komen.

 “We zijn een merk dat gelooft in een goed humeur en hoge normen stelt in al onze campagnes met volledig respect voor zowel vrouwen als mannen met de meest vooruitstrevende mentaliteit.  Het gebruik van inventieve en humoristische reclame- en marketingcampagnes stelt ons in staat om de gêne uit een gevoelig onderwerp te halen.”

Vanwege de voortdurende negatieve reacties op de advertentie heeft Strip echter besloten geen afbeeldingen van orang-oetans meer te gebruiken in hun advertenties op het vasteland van China en Hong Kong.

Gebruikers van sociale media bekritiseerden de advertentie en vroegen wat er mis is met harig zijn. 

“Dit bedrijf degradeert vrouwen en materialiseert vrouwen en creëert angst voor het lichaam van vrouwen, alleen ter wille van haar commerciële belangen.”

De krant van de All-China Women’s Federation en een genderonderzoeker hadden ook kritiek op de advertentie, samen met de oprichter van een vrouwenrechtenorganisatie.

Een medewerker van Strip heeft naar verluidt opnieuw bevestigd dat zij geloven dat de orang-oetan een overdreven harig persoon vertegenwoordigde.  Maar Strip ontkent dat dit hun bedoeling was en denken dan ook dat het citaat verzonnen is.

Ondanks de terugslag blijft Strip zich inzetten voor zijn merkwaarden en het gebruik van humor in zijn reclamecampagnes.

Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!