Sinds 28 september j.l zijn in Thailand 72.000 huishoudens in 30 provincies door overstromingen getroffen waarbij vier dodelijke slachtoffers vielen

BANGKOK:- Volgens het departement ter voorkoming van rampen en burgerbescherming zijn sinds 28 september vier mensen omgekomen, twee gewond en meer dan 72.000 huishoudens door overstromingen in 30 provincies van Thailand getroffen.

Er zijn geen details beschikbaar over hoe de vier mensen zijn omgekomen, maar het ministerie liet weten dat 13 provincies nog steeds onder water staan.  Het zou gaan om de provincies: Phetchabun, Si Sa Ket, Ubon Ratchathani, Khon Kaen, Loei, Chaiyaphum, Maha Sarakham, Nakhon Ratchasima, Buriram, Lop Buri, Phichit, Nakhon Sawan en Prachin Buri. In totaal zijn 2.557 dorpen in 85 districten door de wateroverlast getroffen.

De provincies Tak, Ayutthaya, Ang Thong, Pathum Thani, Sing Buri en Chai Nat hebben nog steeds te kampen met  overstromende waterwegen.

In de provincie Ayutthaya zijn drie industrieterreinen onder niveau 3 geplaatst, alert in afwachting van een stijging van het waterpeil van de Chao Phraya-rivier met één meter, nadat de Royal Irrigation Department de afvoersnelheid van water door de Chao Phraya-dam in  Chat Nat provincie, van 600 tot 800m3/sec.

De Industrieel Vastgoed Autoriteit van Thailand verklaarde dat het een alarmcentrale heeft opgezet en opdracht heeft gegeven om de vloedmuren rond drie industrieterreinen met 75 cm te verhogen tot 4 meter.

Ter bescherming van de drie industrieterreinen, namelijk Nakhon Luang, Ban Wa en Bang Pa-in, zijn zeven extra grote waterpompen geïnstalleerd met een gecombineerde pompcapaciteit van 29.300 m3/uur.

Het Industrieterrein Nakhon Luang wordt als het meest kwetsbare van de drie beschouwd omdat het in een laaggelegen gebied ligt, maar de Industrial Estate Authority of Thailand heeft er alle vertrouwen in dat haar voorzorgsmaatregelen de overstroming van de rivier zullen tegenhouden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS world
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS world

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!